Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Nog geen aparte inzameling van GFT in Staden

dinsdag 2 januari
Je hebt het misschien al gehoord: vanaf 1 januari 2024 wordt het apart inzamelen van gft de norm en mogen etensresten en afval uit de tuin niet meer in je restafvalzak. Ondanks dit vroeg en kreeg Mirom Roeselare uitstel om alles goed te organiseren. Voor onze gemeente verandert dus voorlopig niets.

Waarvoor staat GFT?

GFT is de afkorting van groenten, fruit en tuin

Waarom apart inzamelen?

Heel wat eetbare voedselresten komen in de vuilnisbak terecht. Grote zonde, want wist je dat gesorteerd GFT-afval kan dienen als compost en dus goed is voor het milieu?  Maar ook de afvalberg groeit te snel. Het GFT-afval sorteren en niet meer in de restafvalzak steken, is een één van de oplossingen. 

Uitstel

Mirom Roeselare, de afvalintercommunale waartoe Staden behoort, vroeg en kreeg uitstel om nog geen aparte inzameling van GFT-afval in te zamelen. Voorlopig wijzigt er in onze gemeente dus nog niets. Er is uitstel tot 1 januari 2026. Tegen die tijd gaat Mirom een goed systeem uitwerken en vervolgens uiteraard uitgebreid communiceren over hoe we dat allemaal samen gaan aanpakken.

Wat kan je voorlopig doen? 

Etensresten uit de restafvalzak houden is uiteraard ook nu al een goed idee! Dat kan door te composteren, door kippen te houden of door op allerlei andere manieren voedselverlies te vermijden. Meer info op www.mirom.be.
Nieuwsoverzicht
man composteert

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina