Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Mobiliteit (De Grote Dorpsswitch)

Het gemeentebestuur maakt met De Grote Dorpsswitch werk van een strategische toekomstvisie met de focus op het Staden van 2040. Tijdens verschillende inspraakmomenten gaat Staden op zoek naar antwoorden voor de uitdagingen op vlak van klimaat, mobiliteit, ruimte en bouwen. De ambities: inzetten op levenskwaliteit, duurzaamheid en een optimale invulling van de unieke dorpskernen.

Nieuw lokaal mobiliteitsplan

De stijgende mobiliteitsdruk en de voortdurende zoektocht naar vlotte bereikbaarheid en duurzame manieren om ons te verplaatsen, zijn belangrijke evoluties in het bepalen van het mobiliteitsbeleid. De voorbije maanden werkte het gemeentebestuur daarom een lokale mobiliteitsvisie uit. Die visie gaat dieper in op de thema’s parkeerbeleid, zwaar verkeer, fietsbeleid, trage wegen en lokale wegen.

Zitdag met uitleg

Op dinsdag 24 mei kan je terecht in het AC/DC tussen 16 en 19 uur tijdens een zitdag over het mobiliteitsplan en beleidskader trage wegen. Om iedereen vlot te kunnen helpen, vragen we om vooraf een afspraak te maken via ons online afsprakensysteem of 051 70 82 01.

Publieke raadpleging

Wie opmerkingen of suggesties heeft, kan tot en met dinsdag 7 juni opmerkingen of suggesties doorgeven tijdens de publieke raadpleging. Je kan:

Reageren tijdens de publieke raadpleging kan tot en met dinsdag 7 juni 2022:

  • per post aan het college van burgemeester en schepenen, Ieperstraat 109, 8840 Staden;
  • via afgifte in het AC/DC tijdens de openingsuren;
  • via ruimte@staden.be.

Volg het proces

Op deze pagina vind je alle documenten en houden we je op de hoogte van het proces van de ontwikkeling van het mobiliteitsplan.

  1. Verkenningsfase: najaar 2021 | afgewerkt
  2. Uitwerkingsfase: voorjaar 2022 | huidige stap
  3. Beleidsplan: najaar 2022
Campagnebeeld De Grote Dorpsswitch

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina