Koop lokaal in Staden

vrijdag 1 januari
Geloof ons, de ondernemers van Stadense bodem zijn de beste ter wereld! Ze staan altijd klaar voor hun klanten, ook in coronatijden. En meer dan ooit verdienen ze een duwtje in de rug. Daarom verzamelden we hen op een handige interactieve kaart. Ga digitaal op verkenning en shop lokaal!

Steun je lokale handelaar

Nu, in deze barre tijden waarin het coronavirus hevig woekert, is lokaal kopen meer dan ooit belangrijk. Door lokaal te kopen, steun je een ondernemer in jouw buurt en geef je de plaatselijke economie een ruggensteun. En laat ons eerlijk zijn: niets beter dan producten van eigen bodem. Om je op weg te helpen, verzamelen we alle ondernemers die in deze tijd actief blijven op één handig digitaal plan (zie onderaan). Ideaal om van thuis uit rond te neuzen in het lokale aanbod. Onze kaart blijft groeien. Neem dus geregeld een kijkje.

Uit eten maakt plaats voor afhaalmaaltijd

In de strijd tegen het virus, moet ook de horeca de deuren sluiten. Heel wat van hen blijven niet bij de pakken zitten en verzorgen afhaalmaaltijden. Ideaal om een avondje de kookpannen links te laten liggen of te genieten van de lokale kookkunsten van één van onze koks. Hierbij een overzicht van de zaken die afhaalmaaltijden aanbieden:

Bistro De 5 Wegen Ontmijnersstraat 2 (VFW) Gerechten en ontbijtboxen
De Reisduif Colliemolenstraat 25 (ONK) Gerechten
Fritshop Joske Filip van Arteveldestraat 22 (WRB) Frituur- en meeneemgerechten
Frituur De Notelaar Ommegang Zuid 18 (WRB) Frituurgerechten
Eethuis Alexander Marktplaats 9 (STD) Frituur- en meeneemgerechten
Frituur Oud Station De Carninstraat 2B (STD) Frituurgerechten
Frituur 't Genieterke Meulebroekenlaan 9 (ONK) Frituur- en meeneemgerechten
MC Eethuis Meulebroekenlaan 18 (ONK) Pittaschotels en shoarma
Traiteur Danny Soenen De Rootputten 21 (ONK) Gerechten

Laat van je horen

Heb jij ook een warm hart voor onze lokale ondernemers? Of ben je trots op onze lokale handelaars? Laat dan van je horen! Wijzig je profielfoto op Facebook met het 'Koop Lokaal Staden'-kader. Onze ondernemers uit Oostnieuwkerke, Staden en Westrozebeke zullen je meer dan dankbaar zijn!

Jouw zaak promoten

Is jouw winkel, zaak of dienst gevestigd in Oostnieuwkerke, Staden of Westrozebeke? Blijf je in tijden van corona bereikbaar? Ook jij verdient een plaatsje op onze kaart! Laat het ons weten via ons online formulier en we kijken om jouw zaak mee te promoten.

Niet alleen het gemeentebestuur draagt haar ondernemers hoog in het vaandel. Tal van initiatieven om onze lokale ondernemers te steunen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze initiatieven zijn alvast het bekijken waard om jouw zaak verder uit te dragen: 

  • Wij blijven doorgaan: deze website bundelt alle handelaars (food/non-food) die in deze crisis blijven doorwerken.

  • Wij komen terug: ook met de aankoop van een cadeaubon kan je klant jouw zaak steunen. Deze website bundelt alle handelaars die cadeaubonnen aanbieden.

  • Ik koop (steun) lokaal Groot Staden: deze Facebookgroep wil jou, als Stadense ondernemer, een klankbord geven om je diensten en aanbiedingen te promoten.

  • Ik koop lokaal: dit initiatief van Provincie West-Vlaanderen en UNIZO bundelt het lokale aanbod. Onze Stadense Koop lokaal-campagne, en jouw geregistreerde zaak, is opgenomen. Handig toch!

  • Winkel hier: deze campagne van UNIZO geeft praktische tips, tricks en campagnemateriaal om jouw zaak lokaal te promoten. 

Download de gratis Staden-app

Ook onze Staden-app kent tal van handige, gratis mogelijkheden om inkopen te doen in onze gemeente. Hij houdt je niet alleen op de hoogte van de laatste promoties, maar maakt het ook mogelijk om een tafeltje te reserveren op restaurant of een online bestelling te plaatsen bij de bakker om de hoek. En dan spreken we alleen nog maar over de koop lokaal-mogelijkheden. Met de Staden-app is alles mogelijk! En hij is volledig GRATIS, zowel voor de handelaars, verenigingen als inwoners. Neem een kijkje op www.staden.be/app voor meer info of download hem meteen via de App Store of Google Play.

Alle handelaars op één handig plan

Klik linksboven op de pijl om een overzichtslijst te krijgen van alle handelszaken.

Nieuwsoverzicht