Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Koop lokaal in Staden

vrijdag 1 januari
Geloof ons, de ondernemers van Stadense bodem zijn de beste ter wereld! Ze staan altijd klaar voor hun klanten, ook in coronatijden. En meer dan ooit verdienen ze een duwtje in de rug. Daarom verzamelden we hen op een handige interactieve kaart. Ga digitaal op verkenning en shop lokaal!

Steun je lokale handelaar

Nu, in deze barre tijden waarin het coronavirus nog niet weg te denken is, is lokaal kopen meer dan ooit belangrijk. Door lokaal te kopen, steun je een ondernemer in jouw buurt en geef je de plaatselijke economie een ruggensteun. En laat ons eerlijk zijn: niets beter dan producten van eigen bodem. Het lokale aanbod kan je terugvinden in één handig digitaal plan (zie onderaan). Onze kaart blijft groeien. Neem dus geregeld een kijkje.

Stoef met je lokale handelaar

Ook in 2021 werd opnieuw lustig gestemd voor de Ik koop Lokaal-ambassadeur van Staden. Het doel: stoefen met jouw lokale handelaar en zijn of haar inzet in de kijker zetten.
Ondertussen zijn alle stemmen geteld en kwam SPAR Express Oostnieuwkerke als winnaar uit de bus. Een mooie bekroning van hun inzet! Volgend jaar gaan we op zoek naar een nieuwe ambassadeur.

Schenk een Stadenbon kado!

Ken je het probleem dat je soms niet weet welk kado je kan schenken? Dan is onze Stadenbon dé oplossing! Gemakkelijk online te bestellen, kies zelf de waarde van de bon en de gelukkige kan kiezen uit een mooi aanbod van Stadense handelaars. 

Ontdek de korte keten via (H)eerlijk Staden

De campagne (H)eerlijk Staden toont je de kortste weg naar producten geteeld op Stadense bodem. Bij de lokale landbouwer of sierteler krijg je niet alleen kwaliteit, maar ook het milieu en de lokale economie varen er wel bij. En die duurzame keuze kan je nu ook een Stadenbon van 50 euro opleveren! Alle info over de campagne en bijhorende wedstrijd vind je in het nieuwsbericht (H)eerlijk Staden.

Laat van je horen

Heb jij ook een warm hart voor onze lokale ondernemers? Of ben je trots op onze lokale handelaars? Laat dan van je horen! Wijzig je profielfoto op Facebook met het 'Koop Lokaal Staden'-kader. Onze ondernemers uit Oostnieuwkerke, Staden en Westrozebeke zullen je meer dan dankbaar zijn!

Jouw zaak promoten

Is jouw winkel, zaak of dienst gevestigd in Oostnieuwkerke, Staden of Westrozebeke? Ook jij verdient een plaatsje op onze kaart! Laat het ons weten via ons online formulier en we kijken om jouw zaak mee te promoten.

Niet alleen het gemeentebestuur draagt haar ondernemers hoog in het vaandel. Tal van initiatieven om onze lokale ondernemers te steunen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze initiatieven zijn alvast het bekijken waard om jouw zaak verder uit te dragen: 

  • Wij blijven doorgaan: deze website bundelt alle handelaars (food/non-food) die in deze crisis blijven doorwerken.

  • Ik koop (steun) lokaal Groot Staden: deze Facebookgroep wil jou, als Stadense ondernemer, een klankbord geven om je diensten en aanbiedingen te promoten.

  • Ik koop lokaal: dit initiatief van Provincie West-Vlaanderen en UNIZO bundelt het lokale aanbod. Onze Stadense Koop lokaal-campagne, en jouw geregistreerde zaak, is opgenomen. Handig toch!

  • Winkel hier: deze campagne van UNIZO geeft praktische tips, tricks en campagnemateriaal om jouw zaak lokaal te promoten. 

Download de gratis Staden-app

Ook onze Staden-app kent tal van handige, gratis mogelijkheden om inkopen te doen in onze gemeente. Hij houdt je niet alleen op de hoogte van de laatste promoties, maar maakt het ook mogelijk om een tafeltje te reserveren op restaurant of een online bestelling te plaatsen bij de bakker om de hoek. En dan spreken we alleen nog maar over de koop lokaal-mogelijkheden. Met de Staden-app is alles mogelijk! En hij is volledig GRATIS, zowel voor de handelaars, verenigingen als inwoners. Neem een kijkje op www.staden.be/app voor meer info of download hem meteen via de App Store of Google Play.

Alle handelaars op één handig plan

Klik linksboven op de pijl om een overzichtslijst te krijgen van alle handelszaken.

Nieuwsoverzicht