Naar de top van de pagina
Gemeente staden

(H)eerlijk Staden

De campagne (H)eerlijk Staden toont je de kortste weg naar producten geteeld op Stadense bodem. Bij de lokale landbouwer of sierteler krijg je niet alleen kwaliteit, maar ook het milieu en de lokale economie varen er wel bij.

Van grond tot mond

Onder de noemer (H)eerlijk Staden, een combinatie van heerlijk en eerlijk, toont het gemeentebestuur je de kortste weg naar teelt, van bloemen tot groenten, waarbij de kweker rechtstreeks verkoopt aan de verbruiker. In een notendop: de korte keten. Zo kan de landbouwer of sierteler uit jouw buurt zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. In ruil krijg je verse en kwaliteitsvolle producten met liefde geteeld, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Je geeft met je lokale aankoop ook het milieu, de eigen gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug. 

Overzicht van lokale producenten

We bundelden alle geregistreerde lokale producenten in een brochure met een overzicht van hun producten en verkooppunten. De boodschap van het gemeentebestuur is duidelijk: ga voor lokale teelt en steun de producent in jouw buurt!

Onder 'Downloads' vind je de brochure terug met alle deelnemende producenten.

Fietstocht 'Landbouw is Lekker'

Je kan deze editie ook van dichtbij en met je fiets kennis maken met alle aanbieders uit deze folder. Je ontdekt de link tussen wat je op het terrein ziet en wat uiteindelijk op jouw bord of in je tuin terecht komt. Met ‘Landbouw is Lekker’ fiets je 50 kilometer langs mooie vergezichten en lokale landbouwers. Ontdek de volledige fietsroute op RouteYou. De afdrukbare versie vind je bij 'Downloads'. 

cover brochure Heerlijk Staden

Deel deze pagina