Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Nutsmaatschappijen

Aardgas en elektriciteit

Fluvius beheert de distributienetten voor aardgas en elektriciteit in Staden.

Dringende oproepen

Deze nummers zijn 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar:

  • Gasreuk: 0800 65 0 65 (gratis)
  • Storingen en defecten: 078 35 35 00 (zonaal tarief)

Mensen met een spraak- en/of gehoorstoornis kunnen een gasreuk, storingen en defecten melden via een sms-codebericht

Actuele stroomonderbrekingen of storingen op het gasnet vind je terug via de website van Fluvius. Ook voor aansluitingen op het elektriciteits- of gasnet kan je terecht op de website.

Defecte straatlampen

Een defect aan de openbare verlichting kan je melden via de website van Fluvius of op het nummer 078 35 35 00 (24/7 - zonaal tarief).

Een deel van de verlichting langs gewestwegen valt onder het beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). In Staden zijn dit de Diksmuidestraat, Sint Jansstraat, Poelkapellestraat, Passendalesteenweg en Diksmuidesteenweg. Je herkent ze aan het volgende paalnummer: de letter 'G' en vier cijfers in horizontale of verticale richting.  Ook hier kan je een defect melden via hun website. 

Riolering

Fluvius beheert het rioleringsnetwerk van Staden. Bij een verstopping of verzakking op je privédomein sta je zelf in voor de herstelling. In het andere geval neem je contact op met Fluvius op het storingsnummer 078 35 35 00. Mensen met een spraak- en/of gehoorstoornis kunnen een gasreuk, storingen en defecten melden via een sms-codebericht

Informatie rond verstoppingen en voor aansluitingen kan je terecht op hun website.  

Om als rioleringsbeheerder hun werk te kunnen doen, worden persoonsgegevens uitgewisseld met de gemeente Staden. De partijen hebben - overeenkomstig artikel 8, §1, van het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer - een protocol gesloten over de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens.

Telefoon, televisie, internet

Proximus en Telenet zorgen voor de telefoon- en kabeldistributie.

Waterleiding

De Watergroep staat in voor het drinkwater in onze gemeente. Ze hebben één algemeen contactnummer voor vragen en meldingen: 02 238 96 99. Buiten de kantooruren kan je hier enkel dringende technische problemen melden.Actuele storingen en werken aan het waternet kan je raadplegen en melden via Storingen en werken

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina