Bibliotheek

Een bezoekje aan de bibliotheek is altijd leuk en verrijkend. Je maakt er kennis met het uitgebreide aanbod van boeken, tijdschriften, naslagwerken en internet. In de hoofdbibliotheek in Staden vind je ook kranten, dvd's en didactische materialen voor scholen. Voor scholen is er het verhuur van de Boskoffer, Landschapskoffer en het Kabouterpad. Het volledige aanbod van de bibliotheek kan je online raadplegen via deze link. Je kan eveneens een e-reader ontlenen waarop enkele e-boeken te lezen zijn. Vooraf reserveren en de keuze van je e-boeken is het enige wat je hiervoor hoeft te doen. De titels vind je terug in de catalogus. Voor reservatie van een e-reader betaal je 0,50 euro, de boeken zijn gratis. 

Je kan online reserveren vanuit de volledige bibliotheekcollectie en/of je kan ook de uitleentijd van je materialen verlengen. Om hiervan gebruik te maken heb je een geldig bibliotheekpas nodig. Een reservatie kost 0,50 euro. Je wordt verwittigd wanneer jouw reservering voor je klaar staat. 

Vind je een bepaald werk niet in onze catalogus? Raadpleeg dan de catalogi van andere bibliotheken:

  • West-Vlaams Informatienetwerk van Openbare Bibliotheken: Winob
  • Vlaamse Centrale Catalogus: bibliotheek.be
  • Bibliotheken van andere provincies: Ovinob (Oost-Vlaanderen), OB-Antwerpen (Antwerpen), PBS (Limburg) en PBS (Vlaams Brabant). 

Kostprijs:

  • Lidgeld vanaf 18 jaar: 5,00 euro per jaar.

Kom langs en ontdek onze gemeentelijke bibliotheek! 

Bibliotheek De Gobbe

Openingsuren & contact

adres
Ooststraat 28840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 24
e-mail

Deel deze pagina