Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Campagne tegen zwerfvuil op platteland

donderdag 9 mei
Met de slogans 'Ik hou het hier proper. Jij toch ook?' en 'Wij houden niet van blik en ander afval. Hou jij het mee proper?' voeren de Boerenbond en de Landelijk Gilden opnieuw campagne rond het probleem van zwerfvuil op het platteland.

Uit onderzoek blijkt dat naar schatting 6.200 koeien in Vlaanderen per jaar ziek worden door blikjes en ander afval. En dat 2.500 dieren overlijden. De totale kost voor de volledige Vlaamse veehouderij wordt geraamd op 4.5 tot 6.8 miljoen euro per jaar.

Drankblikjes zijn een echte plaag

Drankblikjes die tussen het gras en in de bermen en grachten belanden, zijn een echte plaag voor veehouders. Bij het maaien of ruimen van de grachten belanden er scherpe stukjes blik in het veevoer. Daardoor krijgen de koeien verwondingen en ontstekingen in de maag; Ze worden helemaal lusteloos, ze lijden helse pijnen en heel vaak leidt dit tot het overlijden van het dier.

Onmogelijk op te speuren

De boeren verliezen veel tijd met het opruimen van hun weilanden. Bovendien komen er steeds nieuwe blikjes bij. Het is voor de boeren vrijwel onmogelijk om alle blikjes op te sporen.

Het probleem van zwerfvuil is niet gemakkelijk op te lossen, maar bewustwording is een eerste stap. 

Stadense veehouders kunnen een bord met de slogan 'Wij houden niet van blik en ander afval. Hou jij het mee proper?' afhalen aan het onthaal in het AC/DC.

Nieuwsoverzicht
Koe staat naast een bord met de slogan

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina