Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeenteschool OKIDO herstructureert (update 25 april)

dinsdag 23 april
De gemeenteschool OKIDO wordt vanaf 1 september 2022 geherstructureerd. De afdeling in Staden sluit dan de deuren en het gemeentelijk onderwijs wordt volledig verder gezet in Westrozebeke.

Update 25 april 2019

Afgelopen maandag communiceerde het gemeentebestuur en Staho vzw over de ontwikkeling van de site van het kind in de Bruggestraat. De herstructurering van het gemeentelijk onderwijs met een nakende sluiting van de afdeling Staden zorgde de voorbije dagen voor heel wat vragen bij de ouders.

Op maandag 22 en dinsdag 23 april 2019 werden met de verschillende betrokken actoren heel wat gesprekken gevoerd: het schoolbestuur, de ouder- en schoolraad, de verschillende onderwijsnetten, de scholengemeenschap De Achthoek en het lerarenkorps. De ouders werden de week voordien per brief uitgenodigd om dinsdag een algemeen informatiemoment bij te wonen. Aansluitend werden individuele gesprekken gevoerd.

Naar aanleiding van de verschillende gesprekken organiseerde het gemeentebestuur een overleg waarbij alle elementen opnieuw één voor één grondig werden doorgenomen. Er werd rekening gehouden met de verschillende zaken die gedurende de gesprekken naar voor werden geschoven. Dit zorgde voor een aanvullende beleidsbeslissing waarbij gekozen wordt voor een uitdoofscenario. 

Het uitdoofscenario houdt in dat de kinderen op 1 september 2019 les kunnen volgen in de afdeling Ieperstraat. Met uitzondering van de leerlingen die op 1 september naar het eerste leerjaar gaan. Voor het eerste leerjaar kunnen de kinderen aansluiten op de vestiging in Westrozebeke (Vijfwegenstraat) of uitwijken naar een andere school. Als gemeentebestuur zullen we de ouders hierbij zo goed mogelijk begeleiden. Hiervoor kan er contact opgenomen worden op het nummer 051 70 82 00 of via gemeenteschool@staden.be.

 

Berichtgeving 23 april 2019

OKIDO in Westrozebeke

De gemeenteschool OKIDO herstructureert vanaf 1 september 2019. Momenteel bestaat de school uit twee afdelingen: afdeling Staden in de Ieperstraat en afdeling Westrozebeke in de Vijfwegenstraat. Vanaf het schooljaar 2019-2020 sluit de afdeling in Staden de deuren en gaat het gemeentelijk onderwijs gecentraliseerd verder in Westrozebeke. 

Gemeenteschool OKIDO op een kruispunt

Het gemeentelijk onderwijs in Staden staat vandaag op een kruispunt. Heel wat keuzes dienen gemaakt te worden. Infrastructureel voldoet de Stadense afdeling niet meer aan de normen van een hedendaagse school. Vorige legislatuur werden verschillende pistes onderzocht: renovatie of nieuwbouw. Uit een extern onderzoek bleek dat het optrekken van een volledige nieuwbouw de beste optie was.

Daarnaast is de uitstroom van het aantal leerlingen na dit schooljaar groter dan de instroom. Ook de vraag tot meer samenwerking tussen de verschillende onderwijsnetten, zorgde ervoor dat het gemeentebestuur het onderwijslandschap tegen het licht hield. 

Site van het kind

Na onderzoek en verschillende gesprekken met de verschillende onderwijsnetten, werd beslist om in samenwerking met Staho vzw een site van het kind te ontwikkelen in  de Bruggestraat in Staden. Voor het gemeentebestuur staat daarbij één zaak voorop: degelijk, modern en eigentijds onderwijs waar elk kind de kans krijgt om zich te ontplooien. 

Onderwijs in Staden

Vanaf 1 september 2019 kunnen kinderen in Staden terecht op volgende scholen:

Wie gemeentelijk onderwijs wil volgen, kan terecht in de Vijfwegenstraat in Westrozebeke. 

Meer info

Het gemeentebestuur organiseert een algemeen informatiemoment voor ouders op dinsdag 23 april. Ouders ontvingen hiervoor reeds een uitnodiging. Op dinsdag 23 en vrijdag 26 april is er de mogelijkheid tot individuele gesprekken vanaf 16.30 uur in het AC/DC (Ieperstraat 109, Staden).

Op deze website houden we u via deze pagina op de link van alle informatie en vullen we regelmatig onze lijst met veelgestelde vragen voor je aan. 

Nieuwsoverzicht
Kleurpotloden

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
e-mail

Deel deze pagina