Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Theaterwandeling Vaderland, moedertaal

maandag 6 mei
Van zondag 11 tot en met vrijdag 23 augustus kan je in verschillende gemeentes meestappen met de theaterwandeling 'Vaderland, moedertaal'. Leef mee met ingrijpende verhalen over de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Op maandag 19 augustus kan je wandelen in Staden. Schrijf op voorhand in!

Eerste Wereldoorlog

In augustus 2024 brengen tal van bekende en minder bekende lokale acteurs de theaterwandeling ‘Vaderland, Moedertaal’. In een regie van Kathelijn Vervarcke brengen ze het verhaal van de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor deze regio op economisch, sociaal en cultureel vlak. Langsheen een traject van om en bij de 3 kilometer ontdek je minder gekende, maar vaak heel erg ingrijpende verhalen van de mensen die de gevolgen moesten dragen van een vier jaar durende wereldbrand in hun thuisregio.

Wandeling in Staden

Op maandag 19 augustus is Staden aan de beurt! Per avond zijn er 5 voorstellingen (telkens met start om 18 uur - 18.30 uur - 19 uur - 19.30 uur of 20 uur) waar telkens 40 mensen aan kunnen deelnemen. Een ticket kost 10 euro. Bestellen kan via www.staden.be/tickets

Andere gemeentes

  • Zondag 11 augustus: Langemark-Poelkapelle
  • Dinsdag 13 augustus: Houthulst
  • Donderdag 15 augustus: Hooglede
  • Zaterdag 17 augustus: Kortemark
  • Woensdag 21 augustus: Koekelare
  • Vrijdag 23 augustus: Diksmuide

Tickets hiervoor te koop via www.vaderlandmoedertaal.landscapes.be. De beleving is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Nieuwsoverzicht
affiche van de theaterwandeling

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina