Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Binnenkort op reis? Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

maandag 22 april
De zomervakantie loert om de hoek. Je reisplannen zijn gemaakt en je kijkt al reikhalzend uit naar de komende uitstap. Laat je vakantie niet in het water vallen doordat je de nodige reisdocumenten niet (op tijd) hebt.

Reisdocumenten

Ga je naar het buitenland, check dan tijdig of je de nodige reisdocumenten hebt. Hou rekening dat er soms tot enkele weken wachttijd is voordat je document in orde is. Meestal kan, mits een forse meerprijs, ook in spoed de nodige documenten verkregen worden. 

Kids-ID

Die pas is er voor kinderen jonger dan 12 jaar en is verplicht in het buitenland. Voor een eerste aanvraag krijg je geen oproepingsbrief. Je moet de Kids-ID dus zelf aanvragen door langs te komen met je kind én een recente pasfoto. Hou rekening met 3 weken voor je de kaart kan afhalen. 

Identiteitskaart

Is je identiteitskaart nog geldig tijdens de reis? Zoniet, maak je best een afspraak met de dienst Leven om die te vernieuwen. Breng een recente pasfoto mee. Na ongeveer 3 weken kan je de kaart persoonlijk komen ophalen in het gemeentehuis. 

Internationaal reispas (paars boekje)

Voor reizen naar sommige landen is een internationaal reispas nodig. De aanvraag doe je persoonlijk bij de dienst Leven. Ook hier heb je een recente pasfoto nodig. Zo'n 10-14 dagen na de aanvraag kan je je internationaal reispas afhalen. Had je in het verleden al een internationaal reispas? Breng dit dan zeker mee!

Pasfoto

Denk eraan dat het belangrijk is om goede pasfoto's te nemen. Sinds december 2023 staat een fotocabine in de inkomhal van het gemeentehuis. Je betaalt 10 euro voor 6 pasfoto's.

Kapotte documenten?

Is je identiteitskaart of internationaal reispas beschadigd? Vraag dan zeker een nieuw exemplaar aan! Een scheur, barst of deuk in de kaart betekent meestal dat je niet mag vertrekken op reis!

Meer info

Maak een afspraak bij de dienst Leven. Heb je vragen over deze documenten? Informeer dan bij de dienst Leven via 051 70 82 02 of leven@staden.be.

Nieuwsoverzicht
voorbeeld van een ID

Openingsuren & contact

Leven

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 02
Fax fax
051 70 42 86
e-mail
website
www.staden.be/afspraak

Lees meer artikels over

Deel deze pagina