Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Nieuwe restafvalzakken

vrijdag 5 april
Vorig jaar kreeg Mirom een nieuw logo en een nieuwe look. Tot dusver was dat nog niet te zien aan de afvalzak, maar daar komt vanaf dit voorjaar verandering in. Binnenkort zie je vuilniszakken in het straatbeeld met een frisgroene opdruk.

Verfrissing

De afvalzakken zitten binnenkort in een nieuw kleedje. Ze blijven wit, maar de blauwe opdruk van de voorbije jaren maakt plaats voor fris groen. De nieuwe exemplaren worden vanaf nu verspreid naar alle verkooppunten. Wanneer jij ze in de winkel zal vinden, hangt natuurlijk af van de voorraad die er nog was. Maar geen probleem: zowel zakken met de oude als nieuwe opdruk worden gewoon opgehaald. Je kan gerust het oude model nog blijven gebruiken als je er nog liggen hebt en je hoeft ook niet te wachten om de nieuwe al buiten te zetten.

Prijs en kwaliteit hetzelfde

De prijs van de afvalzak wijzigt trouwens niet. Dat blijft 1,70 euro voor een grote zak, en 0,85 euro voor een kleintje, dat half zo groot is. In die prijs zit niet enkel de productiekost van de zak zelf verrekend, maar ook de ophaling en verwerking van het afval dat er in terecht komt. De officiële afvalzakken van Mirom zijn dan ook de enige die je mag gebruiken voor de ophaling van huishoudelijk afval. Ook de kwaliteit van de zak blijft overigens dezelfde, enkel het uitzicht is nieuw. De restafvalzakken van Mirom bestaan intussen al enkele jaren voor minstens 80% uit gerecycleerd materiaal en worden uitvoerig getest. Heb je een rol afvalzakken met een defect? Dan kan je deze in je winkelpunt ruilen.

Bied je zak op de juiste manier aan

  1. Een zak mag maximaal 15 kg wegen.
  2. Stop geen scherpe voorwerpen (scherven, naalden, satéstokjes,…) in de restafvalzak. Daarmee kan je de ophalers verwonden.
  3. Stop ook nooit batterijen, gaspatronen of apparaten in de zak. Die kunnen brand veroorzaken in de vrachtwagen of tijdens de verdere verwerking.
  4. Zet de afvalzak goed zichtbaar, op de stoep bij je eigen woning. Als de zak verscholen staat achter een brievenbus of een haag, dan kan het zijn dat de ophalers die niet opmerken.
  5. Sorteer en vermijd recycleerbare verpakkingen of voedselresten in je restafvalzak. Da’s beter voor het milieu én het kost jou minder geld.
Nieuwsoverzicht
vuilnisophaler met oude en nieuwe zak in de handen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina