Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Proeven van theater

vrijdag 15 maart
Deze lente organiseert Midwest in samenwerking met Opendoek twee toegankelijke theaterworkshops onder de noemer ‘Proeven van theater’. Ontdek de kunst van poëzie en verteltheater of laat je een namiddag onderdompelen in improvisatietheater. Goed nieuws: je hebt geen theaterervaring nodig!

Proeven van poëzie/verteltheater met Benjamin Sercu

Wie beweert daar dat poëzie iets is voor wereldvreemde snuiters en zweverige denkers? Wie zucht daar dat gedichten altijd zo ingewikkeld en hoogdravend zijn? En dat verzen hopeloos ouderwets zijn? En dat je zelf zeker, zéker geen gedicht zou kunnen schrijven?
Welja, die heeft het dus fout! Poëzie is anders kijken, poëzie is schilderen met je eigen woorden. Vrijheid in je eigen taal. Poëzie kan stil en traag en rustig, maar ook bàm en flíts en kletter zijn! Je kan razend rappen, stevig slammen of zachtjes zingen … En vooral: poëzie kan helemaal van jou zijn!

Benjamin Sercu – stadsdichter van Izegem – gaat samen met jou op zoek naar de dichter in jezelf. Aan de hand van verschillende schrijfspelletjes en -opdrachtjes, tips & tricks, verken je de taal als een eindeloze speeltuin.
 
Praktisch:
  • Zaterdag 27 april 2024 (14.00 - 17.00 uur)
  • Cultuurhuis De Leest (Izegem)
  • Geen voorkennis nodig
  • Koop je ticket via deze link

Proeven van Improvisatietheater met Jonathan Tanghe

Improvisatietheater met Jonathan Tanghe (impro-comedy-collectief ‘Ut den Dum’). Zonder voorbereiding, zonder tekst en zonder decor het podium op en met de input van het publiek een scène opbouwen, een verhaal laten ontstaan en die verbeelding laten werken. Laat je focus werken, de concentratie op een maximum draaien en de associaties vlot naar buiten rollen. Via een eenvoudige instap leer je de beginselen van improvisatietheater kennen, het aanvaarden, samenspelen, decor opbouwen, personages creëren ...
 
Praktisch:
  • Zaterdag 11 mei 2024 (14.00 - 17.00 uur)
  • CC De Spil (Roeselare)
  • Geen voorkennis nodig
  • Koop je ticket via deze link

Voor wie?

Deze theaterworkshops zijn voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen. 

Nieuwsoverzicht
affiche proeven van theater 2024

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina