Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Dé grote Zwerfvuilactie: doe mee en win!

donderdag 29 februari
Zwerfvuil zorgt voor veel ergernis. Daarom zijn we op zoek naar Stadense zwerfvuilhelden die een handje willen helpen. Schrijf je in met je vereniging en neem tussen 15 maart en 15 april deel aan de grote Zwerfvuilactie. In ruil voor je inzet, maak je kans op leuke prijzen!

Komaf met zwerfvuil

Zwerfvuil ontsiert het straatbeeld en opruimen is tijdrovend. Het kost bovendien handenvol geld om het af te voeren. Zwerfvuil blijft lang in het milieu aanwezig: tientallen jaren later vinden we blikjes, peuken of plastic nog terug. Help ons daarom komaf maken met zwerfvuil!

Ga mee de strijd aan

Met dé grote Zwerfvuilactie belonen we verenigingen die zich inzetten voor de strijd tegen zwerfvuil. Wat kan je doen?

Elke vereniging, buurtcomité ... kan deelnemen aan de actie. Daag elkaar uit en haal samen zoveel mogelijk zwerfvuil op voor een proper en net Staden.

Schrijf je in met je vereniging

Mooie prijzen

De top drie verenigingen met het meest afgelegde gezwerfvuilde kilometers ontvangen een mooie prijs, tussen de 100 en 500 euro. Het aantal kilometers die jullie afleggen, bepalen jullie volledig zelf. Je geeft bij je inschrijving op hoeveel kilometers jullie ongeveer willen afleggen en na afloop laten jullie ons het exacte aantal weten. 

Sociale mediaprijs

Elke groep die meedoet aan de grote Zwerfvuilactie maakt kans op de sociale mediaprijs. Wat doe je om kans te maken?

  1. Neem een leuke groepsfoto terwijl jullie zwerfvuil opruimen.
  2. Plaats je foto online op Facebook of Instagram met de vermelding #zwerfvuilactieStaden.

Wie weet gaat jouw vereniging met de sociale mediaprijs aan de haal! De leukste foto's geven we ook een mooi plaatsje in de volgende editie van 'De Stadenaar'.

Hou 27 april vrij

Hou zaterdag 27 april alvast vrij in jullie agenda. Die dag belonen we de deelnemers met gratis frietjes op het recyclagepark, De Linde 14, en maken we de winnaars bekend.

Meer info

Neem contact op met de sector Wonen & Omgeving via ruimte@staden.be of op het nummer 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht