Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Flexibel personeel nodig?

dinsdag 20 februari
Dankzij de uitbreiding van het flexijobs-systeem naar 12 nieuwe sectoren kunnen meer bedrijven voordelig extra personeel tewerkstellen. Misschien kan ook jouw bedrijf hier gebruik van maken?

Wat?

Via het systeem van flexi-jobs betalen werkgevers in bepaalde sectoren enkel een patronale bijdrage van 28% boven op het loon van flexi-jobbers. De gewone socialezekerheidsbijdragen en de bedrijfsvoorheffing zijn dus niet van toepassing op het flexi-loon. Brutoloon en nettoloon zijn gelijk.

Gepensioneerden en iedereen die voor minstens 4/5de aan de slag is in een andere job, kunnen aan deze voorwaarden bijverdienen.

Uitbreiding sinds 1 januari 2024

Sinds 1 januari 2024 is dit systeem uitgebreid naar een reeks nieuwe sectoren, waaronder kinderopvang, onderwijs, voeding, sector voor vervoer en logistiek, begrafenisondernemingen, autosector, sport- en cultuur, evenementen, verhuissector, autorijscholen en vormingscentra, vastgoedsector en land- en tuinbouw. Voor onder meer flexijobbers in het onderwijs, de kinderopvang of als redder zijn wel de nodige opleidingen of diploma’s vereist. 

Voorwaarden voor werknemers

  • Als werknemer moet je in het derde kwartaal dat aan de flexi-job voorafgaat, minstens 4/5 gewerkt hebben. Elk kwartaal opnieuw gebeurt de beoordeling of de werknemer onder het stelsel van flexi-jobs mag werken.
  • Er is een wachttijd voor werknemers die vier kwartalen voor de geplande flexi-job van een voltijdse job naar een 4/5e baan overschakelen. Zij kunnen pas vanaf het derde kwartaal na deze wijziging een flexi-job uitoefenen.
  • Sinds 1 januari 2018 is deze regeling ook toegankelijk voor wettelijk gepensioneerden, dit zonder tewerkstellingvoorwaarden.
  • De werknemer kan alleen worden tewerkgesteld in het kader van een flexi-job als hij tijdens dezelfde periode niet wordt ingeschakeld in het kader van een arbeidsovereenkomst bij de werkgever. Dit geldt ook als er een uitzendkantoor instaat voor de tewerkstelling als flexi-jobber.

Meer info

Alle info en de aanvraagprocedure vind je terug op de website van Vlaio

Nieuwsoverzicht
ober

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina