Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Proefopstelling Oostnieuwkerke

dinsdag 28 mei
Sinds vrijdag 1 maart loopt een proefopstelling in het centrum van Oostnieuwkerke. Op die manier wil het gemeentebestuur de effecten bekijken op het zwaar verkeer en sluipverkeer. Een evaluatie en definitieve beslissing volgt in het najaar.

Update: start van deel 2 start vrijdag 31 mei 2024 - Verboden in te rijden in de Lepelstraat komende van de Sleihagestraat.

Wat?

Begin maart startte een proefopstelling in het centrum van Oostnieuwkerke. Dit werd beslist naar aanleiding van een bewonersvergadering van 14 december 2023.

Waarom?

Er is overlast door sluipverkeer en zwaar verkeer in de straten rond de kerk. Door deze proefopstelling wordt het verkeer omgeleid via de grotere straten zoals de Basijnsmolenstraat en Meulebroekenlaan.

2 delen

Deel 1: vanaf vrijdag 1 maart tot en met donderdag 26 september 2024

Omdraaien van de rijrichting in de Guido Gezellestraat: het is verboden om in te rijden in de Guido Gezellestraat komende vanaf de Basijnsmolenstraat/Slijperstraat.

Deel 2: vanaf vrijdag 31 mei tot en met donderdag 26 september 2024

Omdraaien van de rijrichting in de Lepelstraat: het is verboden om in te rijden in de Lepelstraat komende vanaf de Sleihagestraat.

Meningen

Voor de start en tijdens de proefopstelling zullen verkeerstellingen de impact van de gewijzigde verkeerssituatie in kaart brengen. De bewoners, politie en andere belanghebbenden kunnen tijdens het laatste deel hun bevindingen kenbaar maken. Na de evaluatie beslist de gemeenteraad over de definitieve verkeersstroom.

Meer info

Voor meer info kan je terecht op www.staden.be/bereikbaar, de Staden-app en bij de sector Wonen & Omgeving via ruimte@staden.be of op 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht
straat in Oostnieuwkerke

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina