Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Proefopstelling Oostnieuwkerke

maandag 12 februari
Vanaf vrijdag 1 maart start een proefopstelling in het centrum van Oostnieuwkerke. Op die manier wil het gemeentebestuur de effecten bekijken op het zwaar verkeer en sluipverkeer. Een evaluatie en definitieve beslissing volgt in het najaar.

Wat?

Binnenkort start een proefopstelling in het centrum van Oostnieuwkerke. Dit werd beslist naar aanleiding van een bewonersvergadering van 14 december 2023.

Waarom?

Er is overlast door sluipverkeer en zwaar verkeer in de straten rond de kerk. Door deze proefopstelling wordt het verkeer omgeleid via de grotere straten zoals de Basijnsmolenstraat en Meulebroekenlaan.

2 delen

Deel 1: vanaf vrijdag 1 maart tot en met donderdag 26 september 2024

Omdraaien van de rijrichting in de Guido Gezellestraat: het is verboden om in te rijden in de Guido Gezellestraat komende vanaf de Basijnsmolenstraat/Slijperstraat.

Deel 2: vanaf vrijdag 31 mei tot en met donderdag 26 september 2024

Omdraaien van de rijrichting in de Lepelstraat: het is verboden om in te rijden in de Lepelstraat komende vanaf de Sleihagestraat.

Meningen

Voor de start en tijdens de proefopstelling zullen verkeerstellingen de impact van de gewijzigde verkeerssituatie in kaart brengen. De bewoners, politie en andere belanghebbenden kunnen tijdens het laatste deel hun bevindingen kenbaar maken. Na de evaluatie beslist de gemeenteraad over de definitieve verkeersstroom.

Meer info

Voor meer info kan je terecht op www.staden.be/bereikbaar, de Staden-app en bij de sector Wonen & Omgeving via ruimte@staden.be of op 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht