Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Infosessie wintersnoei hoogstamfruitbomen

donderdag 8 februari
Om je hoogstamfruitbomen gezond te houden, organiseert het West-Vlaamse Hart een infosessie in onze gemeente. Op die manier is de kans op lekker fruit het grootst. Schrijf je in en ontdek hoe je je fruitboom gelukkig houdt!

Jonge boompjes

Om je jonge hoogstamfruitbomen gezond en evenwichtig te laten uitgroeien, is vormsnoei sterk aan te bevelen. De eerste 5-10 jaren na de aanplant stuur je de vorm van de boom met een jaarlijkse snoeibeurt, doorgaans in de winter. Zo zorg je voor een open kroonstructuur, waar voldoende lucht en licht in kan. Dat levert ook het lekkerste fruit op.

Snoeibeurt in Staden

Samen met twee lesgevers van de Nationale Boomgaardenstichting duik je op zaterdag 9 maart een hoogstamfruitboomgaard in Staden in. Er staan een 10-tal bomen van ongeveer 10 jaar oud die best wel snoeibeurt kunnen gebruiken.

Workshop

De lesgevers leren je de knepen van het vak en sturen je de ladder op om de opgedane kennis rond wintersnoei uit te testen op de aanwezige fruitbomen. Verwacht je dus aan een doe-les. Breng dus je snoeigereedschap en aangepaste kledij mee. 

Praktisch

Datum en uur

Zaterdag 9 maart 2024 van 10 tot 12 uur.

Locatie

Renaat Desmedtstraat in Staden (exacte locatie wordt meegedeeld na inschrijving).

Kostprijs

Voor deze workshop betaal je 5 euro.

Benodigdheden

Breng je snoeigereedschap (snoeischaar, handzaag …) en aangepaste kledij (veiligheidsbril, handschoenen, regenkledij …) mee.

Info en inschrijven

Je kan telefonisch of via mail inschrijven bij de Nationale Boomgaardenstichting: 012 39 11 88 of nbs@boomgaardenstichting.be.
Nieuwsoverzicht
man snoeit boom

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina