Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Een 3de bijtje voor Staden

woensdag 17 januari
De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) organiseert jaarlijks een wedstrijd rond recente, vernieuwende en inspirerende openbare groen- en bijenvriendelijke realisaties in Vlaanderen. Staden werd in de bloemetjes gezet met een derde bijensymbool!

Bijenvriendelijke gemeente

Er zijn verschillende wedstrijdthema’s zoals ‘Groene Gemeente’ voor groenprojecten en ‘Bijenvriendelijke gemeente’ voor beste bijenvriendelijke projecten.  In de categorie ‘Bijenvriendelijke gemeente’ haalde Staden een derde bijensymbool.

Beloning

Onze inspanningen worden daar beloond dankzij onze medewerkers van de bijenwerkgroep en de gemeentelijke groendienst. We verdienen deze erkenning omdat we onze plantenkeuzes sterk afstemmen op bijen en vlinders. Zo plantten we bijvoorbeeld al bloembollen op verschillende plaatsen, vergroenden we de begraafplaatsen met een bijenvriendelijk tredmengsel, plantten we streekeigen hagen en verschillende bossen aan en zaaiden we talrijke bloemenweides in met verschillende bijenvriendelijke bloemenmengsels.

We blijven gaan!

Ook in 2024 zullen we opnieuw extra inspanningen leveren, want we blijven ons jaarlijks inzetten om onze gemeente bijenvriendelijk te houden! 

Nieuwsoverzicht