Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Leader Midden-West-Vlaanderen subsidieert innoverende projecten

donderdag 7 december
Heb je een schitterend idee of een strak plan voor jouw dorp, de gemeente of de regio, maar ontbreken de  centen om de koe bij de horens te vatten? Misschien kan Leader Midden-West-Vlaanderen deuren openen! Samen werk maken van het ondernemerschap, de leefbaarheid en de biodiversiteit in onze regio!

Samen bouwen aan ons platteland

Leader, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, stimuleert samenwerking van onderuit. Europa, Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen leggen 2,9 miljoen euro samen om innoverende projecten voor het platteland in Midden-West-Vlaanderen financieel te ondersteunen. Een lokaal publiek-privaat partnerschap, de zogenaamde Lokale ActieGroep, buigt zich over de projectvoorstellen en kent subsidies toe aan kandidaten met een sterk dossier. Ook onze gemeente maakt deel uit van het nieuwe Leadergebied ‘Midden-West-Vlaanderen’. De erkenning loopt tot 2027.

Wie komt in aanmerking voor subsidie?

Organisaties, ondernemers, landbouwers, verenigingen en lokale besturen met een innoverend en uitdagend (lokaal) projectidee voor ons platteland kunnen financiële steun vragen. Door de Lokale ActieGroep zijn drie thema’s geformuleerd waarbinnen projecten moeten passen:

  • Innovatieve en duurzame lokale landbouwproductie en -afzet, en valorisatie van biomassaresten;
  • Leefbare en levendige dorpen;
  • Biodiversiteit en landschapskwaliteit.

De volgende deadline voor projectvoorstellen is 29 maart 2024.

Meer info

Voor advies en begeleiding op maat kan je terecht bij Jan Van Winghem via 051 27 55 55 of jan.vanwinghem@west-vlaanderen.be.

Je kan alle info nog even nalezen op www.west-vlaanderen.be/leader.

Nieuwsoverzicht
Bloemenweide in de Ieperstraat in Staden

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina