Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Denk aan jouw jobbonus

maandag 6 november
De Vlaamse overheid geeft één keer per jaar een jobbonus aan werknemers met een brutomaandloon van minder dan € 2.700. Dankzij die jobbonus wordt het financiële verschil tussen werkloosheid en werken groter. Wie in aanmerking komt voor de jobbonus, ontvangt een brief.

Wat is de jobbonus?

Verdiende je minder dan 2.700 euro bruto per maand in de eerste helft van 2022 of minder dan 2.900 euro bruto per maand in de tweede helft van 2022? Dan heb je recht op een jobbonus. Zowel voltijdse als deeltijdse werknemers kunnen in aanmerking komen. Deeltijdse werknemers zullen een jobbonus ontvangen die in verhouding staat tot hun deeltijdse prestaties. Zo wil ze werkloosheid ontmoedigen en wie aan het werk is extra belonen.

Hoeveel is mijn jobbonus?

Heb je een gemiddeld bruto voltijds maandinkomen van maximaal € 1.950? Dan ontvang je de volledige jobbonus van (netto) € 600 per jaar. Vanaf een bruto maandinkomen van € 1.950 daalt het bedrag geleidelijk tot minimum € 50 bij een gemiddeld bruto maandinkomen van € 2.899.

Hoe krijg je je jobbonus?

 1. Je ontvangt een brief als je in aanmerking komt. 
 2. Zorg dat je rekeningnummer is ingevuld op www.burgerprofiel.be. Deed je dit vorig jaar al? Dan hoef je dit nu niet meer te doen. Let op: is je rekeningnummer ondertussen gewijzigd? Dan moet je het natuurlijk wel opnieuw ingeven. 
 3. Je ontvangt jouw jobbonus.

Je rekeningnummer invullen is eenvoudig.

 1. Surf naar www.burgerprofiel.be.
 2. Meld je aan met itsme®, je identiteitskaart en kaartlezer, een app of sms.
 3. Je bent nu op jouw burgerprofiel. Klik bovenaan rechts op je naam en dan op ‘Uw gegevens bij de overheid’.
 4. Ga naar beneden en klik op ‘Werk, functies en mandaten’.
 5. Je bent er bijna! Klik in de tekst over de jobbonus op ‘Vul uw gegevens in’.
 6. Vul in de lege balk jouw rekeningnummer in en klik op de blauwe knop.

Ziezo, je bent volledig klaar! Meer info bij deze stappen? Surf naar www.vlaanderen.be/jobbonus

Is het online burgerprofiel aanvullen voor jou moeilijk?

 • Laat je helpen door iemand die je vertrouwt of iemand uit je omgeving.
 • Je kan ook iedere eerste zaterdag van de maand langskomen naar de bibliotheek (Ooststraat 2) tussen 9 en 12 uur. Lukt dit niet? Maak een afspraak met de bibliotheek van Staden via 051 70 82 24 om op een ander moment langs te komen. Ze helpen je graag verder op weg. Breng zeker je identiteitskaart en bijhorende pincode mee.
 • Kom tijdens de openingsuren langs naar het gemeentehuis, Ieperstraat 109. Breng zeker je identiteitskaart en bijhorende pincode mee.

De overheid heeft mijn rekeningnummer toch al?

Ja, maar overheidsdiensten mogen jouw rekeningnummer niet zomaar aan elkaar doorgeven. Zo beschermen we jouw privacy. Daarom is het burgerprofiel er. Door je rekeningnummer zelf toe te voegen, geef je ons de toestemming om je jobbonus daarop te storten. De overheid mag jouw rekeningnummer voor niets anders gebruiken.

Wat is de jobbonus plus?

De jobbonusPLUS is een premie van maximaal twee keer 600 euro voor loontrekkende werknemers met een brutomaandloon tot 2.700 euro (in de eerste helft van 2022) of 2.900 euro (in de tweede helft van 2022) die beslissen om voltijds zelfstandige te worden. Met de maatregel wil de Vlaamse Regering het voltijds ondernemerschap in Vlaanderen stimuleren.

Heb je nog vragen?

Bel naar het gratis informatienummer 0800 61106 van de Vlaamse overheid, elke werkdag tussen 9 en 19 uur. Ook op de website www.vlaanderen.be/jobbonus vind je meer informatie.

Let op met phisingberichten

De Vlaamse overheid zal je enkel via een brief (op papier of via e-box) contacteren om je rekeningnummer te registreren. Krijg je een bericht over de jobbonus via sms of WhatsApp? Dan heb je mogelijk te maken met phishingLees de tips bij ‘Let op voor phishing’.
Als je twijfelt aan de echtheid van het bericht, neem dan contact op met het gratis infonummer 0800 61106.

Nieuwsoverzicht
Aanvraag jobbonus

Openingsuren & contact

Informatie & Onthaal

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina