Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Gratis retailcoaching voor de handelaars

vrijdag 15 september
In samenwerking met KERNpunt en de Provincie West-Vlaanderen wil de gemeente Staden blijven investeren in een levendige kern. Daarom tekenden wij in op het aanbod “retailcoaching” vanuit KERNpunt waarmee we de detailhandelaar willen ondersteunen.?? 

Ook jij kan je inschrijven voor een individuele coaching

Dit traject wordt volledig kosteloos aangeboden. Bezorg wel een duidelijk engagement om actief deel te nemen aan het volledige traject waarbij je tips krijgt om je handelszaak fysiek en/of online nog beter te maken.

Waaruit bestaat dit traject?

Kennismakingsgesprek

  • Wat? Bij aanvang van het traject zal je aan een retailcoach van KERNpunt worden toegewezen. Deze zal je doorheen het hele traject bijstaan en wordt jouw aanspreekpunt voor vragen en problemen. Het kennismakingsgesprek is een gesprek tussen jou en de retailcoach waarbij je bevraagd zal worden over verschillende aspecten van jouw handelszaak.
  • Doel? Aan de hand van dit kennismakingsgesprek krijgt de retailcoach inzicht in je aanpak inzake marketing, prijszetting, duurzaamheid en strategie … Ook je online aanwezigheid en de allround beleving in je fysieke winkel komen aan bod
  • De retailcoach polst daarbij ook naar een 4-tal kernwoorden die weerspiegelen waar je zaak voor staat. In deze sessie worden zoveel mogelijk je noden en ambities blootgelegd.
  • Te voorziene tijd? Het gesprek duurt een 2-tal uur.

Audits

Na het kennismakingsgesprek worden volgende audits uitgevoerd:

Digitale scan

  • Wat? Je online aanwezigheid wordt op afstand onderzocht. Op die manier wordt een beeld gevormd van je website, je activiteit op sociale media en andere online kanalen. Deze audit wordt uitgevoerd door de retailcoach. Indien noodzakelijk geacht, wordt een externe expert ingeschakeld.
  • Doel? Het doel is om je online aanwezigheid te gaan optimaliseren aan de hand van een aantal quick wins.
  • Te voorziene tijd: Voor deze audit hoef je als handelaar geen tijd te voorzien.

Winkelscan

  • Wat? Er wordt een audit van de fysieke zaak uitgevoerd. Daarbij worden onder andere de ligging, de gevel, de etalage, het winkelpand, de lay-out van de winkel, de winkelinrichting, de productuitstraling, het aanbod, de service, de winkelcommunicatie, … beoordeeld. Deze audit wordt uitgevoerd door de retailcoach.
  • Doel? Op basis van de winkelscan kunnen een aantal handvaten aangereikt worden om je fysieke winkel te verbeteren.
  • Te voorziene tijd: Voor deze audit hoef je als handelaar geen tijd te voorzien.

Opvolgsessie

Aan de hand van het kennismakingsgesprek en de resultaten van de verschillende audits brengt de retailcoach de prioritaire noden van je zaak in kaart. Op basis van deze noden coacht zij je verder tijdens een tweede coaching sessie.

Te voorziene tijd? Het gesprek duurt een 2-tal uur.

Afsluitende sessie

Deze coaching sessie is een terugkoppeling naar de al ondernomen stappen waarbij eveneens de toekomstige prioriteiten worden scherpgesteld. 

Te voorziene tijd? Het gesprek duurt een 2-tal uur.

Actieplan

Volgend op de afsluitende sessie of in de loop van het traject wordt, samen met jou, een actieplan opgemaakt door de retailcoach. 

Inschrijven

Interesse om hieraan deel te nemen? Schrijf je vóór maandag 2 oktober 2023. Pas op, het aantal plaatsen is beperkt! Dus niet te lang twijfelen, want vol is vol. Inschrijven kan bij de dienst Wonen en Omgeving bij Pieter-Jan Vanlerberghe op het nummer 051 70 82 01 of via ruimte@staden.be.

Nieuwsoverzicht