Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Vier mee 5 jaar AC/DC

vrijdag 8 september
Op zondag 8 oktober viert het AC/DC haar vijfde verjaardag. En om dat te vieren, nodigen we jou uit op een spetterende opendeur. Die dag kan je een blik nemen achter de schermen, genieten van kinderdisco, iets drinken of smullen in de tearoom of op pad gaan langs onze nieuwe beweegroute.

Verjaardagsfeest

Eind 2018 opende het AC/DC, het nieuwe administratief en dienstencentrum van de gemeente, de deuren. Dit jaar viert het AC/DC haar vijfde verjaardag. En dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom botste de sector Vrije Tijd een groots verjaardagsfeest in elkaar. Op zondag 8 oktober gooit het AC/DC de deuren open om samen met jou feest te vieren.

Programma

Doorlopend, van 11 tot 17 uur

Neem een kijkje achter de schermen van het AC/DC! Ken jij de verschillende diensten die er werken en weet jij wat ze doen? Bewijs het! Neem deel aan een leuke wandelquiz door het gebouw en maak kans op een gratis Stadenbon.

10 tot 11 uur

Bewegen is gezond. En daarom lanceren we een nieuwe beweegroute rond het AC/DC. Langs deze wandelroute van 600 meter krijg je op verschillende plaatsen uitdagingen die je aanzetten tot bewegen. Tijdens de opendeurdag kan je gratis met een beweegcoach de route verkennen. Schrijf je vooraf in voor de wandeling van 10 uur of van 11 uur. Per wandeling kunnen 20 deelnemers meedoen, schrijf dus snel in. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier of telefonisch via 051 70 82 04. Hou er rekening mee dat de wandeling niet toegankelijk is voor buggy's en rolstoelgebruikers.

Schrijf je in om de beweegroute te ontdekken!

11 tot 13 uur

Geen opendeur zonder een drink. Daarom gooien we over de middag de deuren van ons AC/DC open voor een receptie met gratis aperitief. Misschien loop je tijdens de receptie wel Jean Til tegen het lijf. Zeg zeker even goedendag, want deze kanjer is een wereldkampioen complimentjes geven. 

14 tot 17 uur

  • Geniet in onze tearoom van een heerlijke verfrissing, opkikkertje of een lekkere Brusselse wafel. De opbrengst van de tearoom gaat integraal naar de Stadense afdeling van 'Kom op tegen Kanker'.
  • In de Ieperstraat kan je terecht voor een grote speelstraat. Van 14 tot 17 uur maken we een stuk van de Ieperstraat verkeersvrij om kinderen alle ruimte te geven om te spelen. De animatoren van de speelpleinwerking gooien grote spelen, go-carts, stoepkrijt ... in de strijd tegen verveling en bezorgen onze jongste inwoners een fijne namiddag.
  • Om 14.30 uur brengt dj Raf Violi ons een bezoekje. Hij neemt de kinderen mee op sleeptouw tijdens zijn kinderdiscoshow. Deelnemen is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.
Nieuwsoverzicht