Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Wegenwerken Diksmuidestraat

vrijdag 25 augustus
Voor een bouwproject aan de Diksmuidestraat starten binnenkort rioleringswerken. Daardoor zal de Diksmuidestraat vanaf 25 september volledig afgesloten zijn voor alle verkeer ter hoogte van huisnummers 14-19. De werken duren tot en met 6 oktober.

Bouwproject

Achter de Diksmuidestraat 14 start binnenkort de bouw van een woonerf met een tiental woningen. Van 25 september tot en met 6 oktober zijn de rioleringswerken aan de beurt en wordt de Diksmuidestraat volledig afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van huisnummers 14-19. 

Plaatselijk verkeer

In de Diksmuidestraat is plaatselijk verkeer mogelijk:

  • Vanaf de Statiestraat in het centrum tot de werkzone
  • Vanaf de Charles Ampestraat tot de werkzone

Omleiding

  • Voor het verkeer komende van Roeselare via de Kapelleriestraat - Houthulststraat - Walstraat - Stampkotstraat - Diksmuidestraat
  • Voor het verkeer komende van Zarren via de Diksmuidestraat - Hogeschuurstraat - Cardijnlaan - Hospitaalstraat - Ieperstraat -  Vredestraat richting Roeselare

Daardoor wordt éénrichtingsverkeer voorzien in de Cardijnlaan vanaf de Lelieweg tot aan de Kapelleriestraat. Fietsers mogen door met de fiets aan de hand. 

Bij de downloads vind je een plan terug.

Huisvuil

We voorzien ophaalpunten voor het vuilnis ter hoogte van de volgende locaties:

  • Kruispunt Diksmuidestraat - Diksmuidestraat (zijstraat Eugène Dermautpark)
  • Diksmuidestraat 30

Busvervoer

De Lijn volgt tijdens de werken een aangepaste route: www.delijn.be

Vragen

De bewoners krijgen een bewonersbrief in de bus. Heb je vragen of wil je meer info? Neem contact op met de sector Wonen en Omgeving via ruimte@staden.be, 051 70 82 01.

Nieuwsoverzicht