Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Wat denk je over de plannen voor mobiliteit in vervoerregio Midwest?

woensdag 16 augustus
De vervoerregio Midwest heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar vast voor de vervoerregio. Iedereen kan deze documenten nu inkijken en opmerkingen geven. 

Samen antwoorden zoeken op mobiliteitsproblemen

Toenemend vrachtverkeer door onze kernen, veel gevarieerder fietsverkeer, onveilige wegen, impact op het milieu …  mobiliteitsproblemen los je niet op in je eentje. Ze zijn zo complex dat ze de grenzen van steden en gemeenten overstijgen. Daarom zijn er de vervoerregio’s. Sinds 2019 werken we in de vervoerregio Midwest met alle betrokken gemeenten en mobiliteitspartners aan een gezamenlijke toekomstvisie voor de 18 gemeenten in de regio: Ardooie, Dentergem, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Wielsbeke en Wingene. 

Een plan richting de toekomst

Het regionaal mobiliteitsplan wordt het kader waarin voor elke mobiliteitsuitdaging staat hoe we dit willen oplossen en welke concrete acties nodig zijn. De vervoerregio Midwest werkte een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uit. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan.

Openbaar onderzoek

Het resultaat van alle studiewerk en samenwerkingen gaat nu in een openbaar onderzoek. Van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023 kan je het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Midwest inkijken: 

Klik hier om de plannen in te kijken.

Opmerkingen kan je uiterlijk tegen 15 oktober 2023 bezorgen: 

Kom naar het infocafé in Roeselare

Schrijf je in voor het infocafé over mobiliteit in Vervoerregio Midwest en ontdek het antwoord en nog veel meer! Welkom op maandag 25 september 2023 om 19.30 uur in het Wereldhuis West-Vlaanderen, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare.

Schrijf je in

Nieuwsoverzicht