Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Fietsroutes 'Onzichtbaar Landschap' te koop in AC/DC

donderdag 6 juli
24 kunstwerken verspreid over de Westhoek brengen verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven. Zes kunstenaars gingen aan de slag met natuurlijke materialen. Voor elke verdwenen plek creëerden ze een unieke herinnering aan het verhaal uit de Eerste Wereldoorlog.

Vijfwegen

Ook op de Vijfwegen in Staden was de oorlog merkbaar. Ten noorden van de Kampstraat werd in 1915 of 1916 een begraafplaats aangelegd waar zowel soldaten als officieren samen begraven lagen. Sinds 1955 bestaat deze begraafplaats niet meer. De overleden soldaten en officieren werden overgebracht naar de begraafplaats in Langemark.

Vlam

Op deze plaats kan je nu het kunstwerk ‘Skywood’ van Robin Uzeel bewonderen. Het heeft de vorm van een vlam en is gemaakt uit tamme kastanje. Met deze vorm symboliseert de kunstenaar de onvoorspelbaarheid en kracht waar de soldaten tijdens de oorlog mee geconfronteerd werden.

Gratis fietstocht 

Je kan deze kunstwerken verkennen tijdens zes verschillende fietstochten. Het kunstwerk op de Vijfwegen is de ideale uitvalbasis voor de Hans Christersen Bonde fietsroute van 47 kilometer. Je passeert verschillende werken zoals die in de Vijfwegen. Je kan de route gratis afhalen in het gemeentehuis AC/DC, Ieperstraat 109 in Staden.

Alle routes te koop

De 6 fietsroutes zijn gebundeld in een toeristisch magazine ‘Onzichtbaar Landschap’ met verschillende foto’s en meer uitleg over de achtergrond van de kunstwerken én de kunstenaars. Deze kan je kopen aan 10 euro.

Meer info

Neem een kijkje op www.onzichtbaarlandschap.be. 

Onzichtbaar Landschap is een realisatie van het Regionaal Landschap Westhoek met gewaardeerde steun van Cultuuroverleg IJzervallei, Cultuuroverleg Viertoren, Cultuuroverleg 7, IOED Ginter, IOED Polderrand, Midwest, Zuidwest en de steden en gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Staden, Veurne, Vleteren, Wervik en Zonnebeke en kadert binnen het themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.

Nieuwsoverzicht
het kunstwerk aan de Vijfwegen

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Deel deze pagina