Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Snelheid tijdelijk naar 30 in Ieperstraat

dinsdag 16 mei
De verkeersdruk in de Ieperstraat is toegenomen als gevolg van wegenwerken in de buurt. Jammer genoeg gaat die verkeersdruk ook gepaard met onaangepast rijgedrag. Om de dorpskern leefbaar en aangenaam te houden, voert de burgemeester nu tijdelijk een snelheidsbeperking in.

De politie zal snelheidscontroles uitvoeren in het stuk van de tijdelijke zone 30. Matig dus je snelheid!

Onaangepast rijgedrag

In de Provinciebaan (N313) in Westrozebeke is het Agentschap Wegen en Verkeer momenteel bezig met aanpassingswerken. Daardoor komt heel wat doorgaand verkeer richting het centrum van Staden. De verkeersdruk in de Ieperstraat is toegenomen. Jammer genoeg ook het onaangepast rijgedrag. Snelheidsduivels en zwaar verkeer die het voetpad neemt, zorgen voor onveilige situaties. De buurtbewoners slaakten een noodkreet en klopten aan bij het gemeentebestuur voor een oplossing. 

Controle op snelheidsbeperking

Om de leefbaarheid te verhogen, voerde de burgemeester bij hoogdringendheid een snelheidsbeperking in. In de Ieperstraat tussen de Hospitaalstraat en Vredestraat mag je nu tijdelijk maar 30 km per uur rijden. De maatregel loopt tot en met 14 juli. De politie zal toezien of (vracht)wagens zich aan de snelheidslimiet houden met extra controles.

Nut van 30

We begrijpen dat het invoeren van de snelheidsbeperking niet fijn is, zeker als je je als bestuurder voorbeeldig gedraagt. Het is een noodzakelijke maatregel om alle bestuurders er attent op te maken dat ze een drukbewoonde straat binnenrijden. Aan deze snelheid kan je als bestuurder alerter reageren op een onverwachte situatie. Zo verkleinen we niet alleen de kans op een ongeval, de impact bij een ongeval is ook veel kleiner. Onder het motto 'Elk ongeval is er één teveel' vragen we daarom elke bestuurder om zijn snelheid aan te passen. Het doel: een veilige, leefbare en aangename buurt voor iedereen. Die paar seconden die je verliest tijdens je verplaatsing wegen niet op tegen het veiligheidsvoordeel voor iedereen.

Nieuwsoverzicht