Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Vraag tijdig je kortingsbon aan voor een energiezuinig toestel

maandag 15 mei
De doelgroep ‘sociaal tarief’ voor elektriciteit en aardgas verkleint vanaf 1 juli 2023: vraag nu nog je kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer aan.

Sociaal tarief

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heb je nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kan je beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doe je best vóór 1 juli 2023. Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Vóór eind juni 2023 de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap! Deze kortingsbon is daarna nog 2 jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen.

Welke toestellen komen in aanmerking?

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels je terecht kan. 

Eerst bon aanvragen, dan aankoop doen

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen vraag je aan vóór de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Nieuwsoverzicht
foto van een wasmachine

Openingsuren & contact

Welzijn

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 03
e-mail

Deel deze pagina