Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Bekijk het mobiliteitsplan

vrijdag 28 april
We staan voor een aantal uitdagingen met het oog op de toekomst. Mobiliteit is daar één van. Vorig jaar lanceerden we de Grote Dorpsswitch met verschillende inspraakmomenten. We bundelden de adviezen en bezwaarschriften in een mobiliteitsplan, goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2023.

Wat is de Grote Dorpsswitch?

Het gemeentebestuur maakt met De Grote Dorpsswitch werk van een strategische toekomstvisie met de focus op het Staden van 2040. Tijdens verschillende inspraakmomenten in  2022 ging Staden op zoek naar antwoorden voor de uitdagingen op vlak van klimaat, mobiliteit, ruimte en bouwen. De ambities: inzetten op levenskwaliteit, duurzaamheid en een optimale invulling van de unieke dorpskernen. Eén van die items was dus mobiliteit.

Participatietraject

De stijgende mobiliteitsdruk en de voortdurende zoektocht naar vlotte bereikbaarheid en duurzame manieren om ons te verplaatsen, zijn belangrijke evoluties in het bepalen van het mobiliteitsbeleid. De voorbije maanden werkte het gemeentebestuur daarom een lokale mobiliteitsvisie uit. Die visie gaat dieper in op de thema’s parkeerbeleid, zwaar verkeer, fietsbeleid, trage wegen en lokale wegen.

Mobiliteitsplan

Het effectieve beleid is opgenomen is het mobiliteitsplan. De adviezen en de bezwaarschriften werden verwerkt in dit plan. In de gemeenteraad van donderdag 27 april 2023 werd het ontwerp een eerste keer goedgekeurd. Het aangepaste mobiliteitsplan vind je terug bij de downloads.

Zitdag

Heb je nog vragen over het mobiliteitsplan? Kom dan zeker af naar de zitdag op dinsdag 20 juni, AC/DC, Ieperstraat 109, tussen 16 en 19 uur. Geef op voorhand je vraag door zodat we de avond goed kunnen voorbereiden.

Indienen van je vraag

Nieuwsoverzicht
auto rijdt door de Bruggestraat

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina