Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Al eens aan kippen gedacht?

vrijdag 17 maart
Naast eitjes hebben kippen nog een voordeel: ze helpen je om de afvalberg te verkleinen. Spaar zo 5 tot 10 afvalzakken per jaar uit! MIROM weet dat kippen heel nuttig zijn. Doe mee aan de quiz en win een start to kip-pakket. Of schrijf je kip in voor de Knapste Kip en win een jaar gratis graan!

Voordelen

Kippetjes brengen leven in je tuin, zorgen voor eitjes en vragen weinig onderhoud. Ze verliezen geen haar en je moet er niet dagelijks mee gaan wandelen. Allemaal voordelen toch! Maar waar kippen écht het verschil maken, is dat ze je helpen om de afvalberg te verkleinen. Ze eten gemakkelijk 150 gram aan keuken- en tuinafval per dag, goed voor het uitsparen van 5 tot 10 afvalzakken per jaar!

Quiz

Wil je ook de stap zetten? Dan helpt MIROM je graag op weg. Ontdek de voordelen, kom te weten waar je kippen kan kopen en waar je moet op letten bij de keuze van een hok en een plekje in je tuin. Vanaf 10 april kan je er ook meedoen aan een quiz en zo kans maken op een startpakket bestaande uit een stevig houten kippenhok voor 2 tot 3 kippen, stro, graan en een drinkfontein.

De Knapste Kip

Ben je al de trotse eigenaar van een kip? Schrijf ze dan in voor de Knapste Kip van MIROM. Vanaf 20 maart kan je een foto van de kip doorsturen. Stemmen is mogelijk vanaf 14 april. De 10 populairste én de 10 knapste kippen (gekozen volgens een vakjury) winnen 1 jaar gratis graan.

Meer info

Heb je vragen over kippen of deze wedstrijden? Je kan MIROM bereiken via 051 26 03 50. Veel succes!

Nieuwsoverzicht