Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Welke toekomst zie jij voor de kerk in jouw buurt?

maandag 13 maart
Het kerkbezoek in Vlaanderen gaat achteruit. Daarom zijn lokale besturen verplicht om na te denken over de toekomst van de parochiekerken. Het kerkbestuur, de geloofsgemeenschap en gemeente Staden slaan daarom de handen in elkaar. Tijdens vier Kapittelavonden kan jij mee nadenken over die toekomst.

Inspraakmoment in de kerk

Welke toekomst heeft de kerk in Oostnieuwkerke, Staden, Vijfwegen of Westrozebeke? Zijn er mogelijkheden om de kerk ruimer te gebruiken dan de erediensten? Vragen die Kristof Lataire van Kapittel jou graag wil voorleggen. Als deskundige ‘toekomstverkenner’ is hij de uitgelezen persoon om samen met jou een toekomstbeeld te maken voor de kerk in jouw buurt. Daarom nodigt hij jou graag uit op één van de vier inspraakmomenten:

  • 25 april om 18.30 u. | kerk Oostnieuwkerke
  • 2 mei om 18.30 u. | kerk Staden
  • 9 mei om 18.30 u. | kerk Vijfwegen
  • 16 mei om 18.30 u. | voormalig gemeentehuis Westrozebeke

Wat mag je die avond verwachten?

Samen met andere Stadenaars ga je op zoek naar hoe de ideale toekomst van het kerkgebouw er kan uitzien. Ideeën en dromen, wensen en noden worden samengebracht. Het doel: werken naar duidelijke toekomstbeelden voor de parochiekerk in jouw buurt.

Wat wordt van mij verwacht?

Wil je ook jouw stem laten horen? Schrijf je in via het online inschrijvingsformulier of 051 70 82 00 en kom af! Zo zijn we zeker dat we voldoende hapjes en drankjes hebben om je door de sessie te loodsen.

Schrijf je in voor het inspraakmoment

Wat na de Kapittelavonden?

Alle toekomstbeelden worden gebundeld in een rapport. Dat rapport dient als basis voor het Kerkenbeleidsplan, een strategische toekomstvisie voor de kerkgebouwen in onze gemeente. Dat toekomstrapport, het ‘Rapport toekomstbeeld voor het religieus patrimonium Staden’, wordt eind 2023 afgewerkt en voorgesteld aan de deelnemers, belanghebbenden en inwoners.

Nieuwsoverzicht
Parochiekerken Staden

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina