Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Deelwagens in elke deelgemeente

donderdag 16 februari
Vanaf vandaag vind je in Oostnieuwkerke, Staden en Westrozebeke publieke deelwagens. Gemeente Staden slaat daarvoor de handen in elkaar met autodeelplatform Claus2you.Geïnteresseerden kunnen de deelauto’s reserveren en gebruiken voor een uitstap of boodschap.

Deelwagens, goed voor de portemonnee en het milieu

Vanaf vandaag kan je in Staden gebruik maken van publieke deelauto's. Handig om een auto te gebruiken op het ogenblik dat je eentje nodig hebt. Gedaan met de rompslomp die komt kijken bij een eigen wagen. Je hebt nu een wagen ter beschikking op het ogenblik dat je er één nodig hebt. Zo helpen
we je op weg als je geen tweede wagen wil of kan hebben.

Maar dat is niet de enige drijfveer. In 2020 ondertekende het gemeentebestuur nog een duurzaamheidscharter met 10 speerpunten om het (leef)milieu een handje te helpen. Een deelwagen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook het milieu vaart er wel bij. Uit onderzoek blijkt dat door het autodelen het aantal gereden autokilometers daalt. Als je minder gaat rijden, verminderen we ook onze impact op het fijn stof en de opstapeling van broeikasgassen.

In elke deelgemeente

Gemeente Staden en Claus Mobility sloegen de handen in elkaar om drie deelwagens aan te bieden: een Fiat Doblo met 2 zitplaatsen en twee Fiat 500’s met 4 zitplaatsen. Gebruikers kunnen ze vinden op:

  • de parking aan het AC/DC (Hospitaalstraat 3 in Staden);
  • wzc De Oever (Meulebroekenlaan 11 in Oostnieuwkerke); 
  • ter hoogte van de Ommegang Noord 35 in Westrozebeke.

De auto’s herken je aan het logo van Claus2you, ons autodeelplatform.

Infosessie en 15 euro gratis rijtegoed in de app

Het autodeelplatfrom Claus2you moet het autodelen gemakkelijk en betaalbaar maken. Je betaalt geen waarborg en er zijn geen instap- of abonnementskosten. Je betaalt enkel voor de gereserveerde tijd en de gereden kilometers. Gemakkelijk en voordelig. Het principe is eenvoudig:

  • Registreer je via claus2you.be of download de app 'Claus2you’. 
  • Laad een rijtegoed op via Payconiq of via overschrijving. 
  • Reserveer je gekozen deelauto. 
  • De auto open je met de app. 
  • Na de rit parkeer je de auto terug op zijn standplaats. 

Meer info

Op zaterdag 25 februari tussen 10 en 12 uur krijg je een woordje uitleg bij het gebruik van de deelwagens. Afspraak aan wzc De Oever, Meulebroekenlaan 11 in Oostnieuwkerke. Schrijf je in voor het infomoment via www.staden.be/autodelen. Daar vind je meteen ook alle info over het nieuwe autodeelplatform. Alle inwoners die zich in maart registreren voor het autodelen, krijgen bovendien automatisch 15 euro rijtegoed.

Nieuwsoverzicht
Autodelen in Staden

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina