Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Kom te weten wat je met je dak kan doen

woensdag 8 februari
Met UIT JE DAK! kan je als inwoner op basis van een eenvoudige vragenlijst ontdekken hoe je meer uit je dak kan halen. Je krijgt inspiratie via de daken van je buurtbewoners en hulp van het Energiehuis WVI en hun partners.

Wat doet UIT JE DAK!?

UIT JE DAK! is een actie van WVI (West-Vlaamse Intercommunale) geïnspireerd door de Klimaattafels, waarin burgers hun inbreng konden geven over hoe hun gemeente de klimaatdoelstelling kan helpen bereiken. Daaruit bleek dat burgers graag zelf aan de slag willen door bij te leren van elkaar, gesteund door extra informatie van de gemeenten. Daar wil de WVI met deze actie al een eerste antwoord op bieden. Concreet roepen ze met UIT JE DAK! West-Vlamingen op om “meer uit hun dak te halen.” Want hoe meer daken ze in kaart brengen, hoe meer inzicht ze verwerven in de klimaatvriendelijkheid van onze gebouwen.

Waarom UIT JE DAK!?

Met UIT JE DAK! kan je als burger op basis van een eenvoudige uitleg bepalen wat voor jou het belangrijkste verbeterpunt van je dak is. Je krijgt inspiratie uit daken van je buurtbewoners en hulp van het Energiehuis en de partners van WVI. Zet jij je dak op de kaart, dan help je mee een bron van inspiratie te vormen voor jouw buren. Heb je een boeiend verhaal te vertellen over je dak? Dan nodigt WVI je graag uit om dakambassadeur te worden.

Jouw voordelen

Je hebt nog tijd tot 31 maart 2023 om de vragenlijst in te vullen. Je ontvang een rapport waarin de WVI informatie en tips geeft over je dak en bij uitbreiding, je huis. Je ontdekt hoe je je dak maximaal laat renderen, je ontvangt tips over hoe je je huis duurzaam optimaliseert en welke investeringen nuttig zijn. Daarnaast kan je inspiratie opdoen aan de hand van voorbeelden uit je buurt.

Webinars

De WVI biedt nog 2 interessante webinars aan om te weten te komen hoe je meer uit je dak kan halen:
Schrijf je in en kom een echte dakambassadeur!
 
 
Nieuwsoverzicht