Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Het busje komt zo!

vrijdag 23 december
Vanaf maandag 9 januari gaat het buurtrestaurant in het woonzorgcentrum De Oever wekelijks door op donderdag. Maar dit is niet de enigste wijziging: heb je geen vervoer of geraak je niet in Staden of Oostnieuwkerke voor een warme maaltijd in onze buurtrestaurants? Dan kan je een busrit bestellen!

Wekelijkse afspraak in De Oever

Momenteel kan je dagelijks terecht in het buurtrestaurant Te Goare in het dienstencentrum van Staden, Ieperstraat 109. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 2 keer per maand wijken we ook uit naar het buurtrestaurant in het woonzorgcentrum De Oever, Meulebroekenlaan 11 in Oostnieuwkerke. Maar er is goed nieuws! Vanaf 9 januari 2023 ben je daar iedere donderdag welkom voor een heerlijke maaltijd in een gezellig kader én goed gezelschap!

Busvervoer 

Niet iedereen kan nog op eigen houtje in het buurtrestaurant geraken of heeft vervoer voorhanden. Daarom zijn we blij te mogen aankondigen dat vanaf 9 januari 2023 je een rit met het busje van de Oever kan bestellen. Hoe verloopt de werkwijze?

  • Op maandag rijdt een vrijwilliger door alle 3 de deelgemeenten. Zowel inwoners van Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke kunnen zich dus inschrijven om op maandag thuis opgehaald te worden om in het restaurant Te Goare in het dienstencentrum 't Scharnier te komen eten. Schrijf hiervoor in ten laatste de donderdag van de week ervoor.
  • Op donderdag rijdt een vrijwilliger door Oostnieuwkerke en eindigt de rit in het restaurant in Oostnieuwkerke. Hiervoor kunnen dus enkel inwoners van Oostnieuwkerke zich inschrijven, want die dag toert het busje dus niet door Staden en Westrozebeke. Schrijf hiervoor in ten laatste de dinsdag van die week.
  • Inschrijven doe je telefonisch op 051 70 82 00. Geef je naam, adres, aantal personen en telefoonnummer door.
  • Een exact uur waarop je wordt opgehaald is moeilijk te zeggen. Op maandag start de chauffeur rond 11 uur in Oostnieuwkerke om zo door te rijden naar Westrozebeke en Staden. Op donderdag zal dit iets later zijn omdat enkel Oostnieuwkerke aan de beurt is.

Facturatie 

Een rit heen en terug kost 2 euro en wordt mee gefactureerd met de maaltijden.

Vragen

Heb je nog vragen over deze extra dienstverlening? Neem contact op met Aline van het dienstencentrum: 051 70 82 00 of dienstencentrum@staden.be

Nieuwsoverzicht
eters in het buurtrestaurant

Openingsuren & contact

't Scharnier

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 00
Fax fax
051 70 91 03
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina