Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Ken je informatieportaal KennisWest?

donderdag 17 november
Het informatieportaal KennisWest biedt een overzicht van actualiteit, documentatie, kennis en informatie over de sociaaleconomische ontwikkeling van de provincie West-Vlaanderen of die daar nuttig voor zijn. Ideaal voor ondersteuning op de werkplek, bij onderzoek of beleidsvoorbereiding.

KennisWest helpt je op weg

KennisWest.be verzamelt actualiteit, analyses, beleidsdocumentatie en andere kennis over of nuttig voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de provincie West-Vlaanderen. Het informatieportaal wil zo kennis delen en je op de hoogte houden van het reilen en zeilen in jouw regio of sector.

Doelgroep

Het portaal mikt niet alleen op ondernemerswereld, lokale besturen, middenveld, kennisinstellingen en onderwijs, maar ook op het ruime publiek.

Werking

Informatiemedewerkers screenen dagelijks de pers, vakbladen en onlinebronnen en volgen gevestigde organisaties en periodieken op binnen het Vlaamse werkveld.

De verzamelde informatie wordt met betekenisvolle labels gesitueerd in haar context van beleid, geografische ligging en maatschappelijke evoluties.

Zo wordt, naast het verzamelen van documentatie en het beschrijven ervan, ook feitelijke kennis opgebouwd over de sociaaleconomische sectoren en actoren in West-Vlaanderen.

Duidelijke keuzes

Kwaliteit primeert op kwantiteit. Door de bewust brede scope van sociaaleconomische informatie, zit je als gebruiker niet gevangen in een thema of sector. De strenge selectie laat alleen correcte, eerlijke en degelijke informatie door die interessant is voor de regio West-Vlaanderen. De selectie is niet gebaseerd op algoritmes maar is mensenwerk. Deze arbeidsintensievere aanpak zorgt voor een beperkter maar meer doelgericht aanbod.

Als initiatief van het provinciebestuur West-Vlaanderen heeft KennisWest een openbaar doel. Het staat daarbij garant voor onafhankelijkheid en bereikbaarheid. Dit wil zeggen: enerzijds geen agressieve marketing of eenzijdig opiniërende informatie, anderzijds wel duidelijke contactgegevens en een werkwijze die groot belang hecht aan je privacy.

KennisWest wil niet alles zelf verzamelen, maar vooral de oorspronkelijke kennisbron bevestigen en versterken. Hiervoor verwijst KennisWest zoveel mogelijk naar de onlineversie bij de kennisbron zelf, met aandacht voor vindbaarheid, unieke webadressen en duurzaamheid van raadpleging.

Raadpleging

Het aanbod bieden ze zoveel mogelijk digitaal aan. Als onlineverspreiding auteursrechtelijk niet mogelijk is, kun je altijd een afspraak maken via het Kenniscentrum West.

Fysieke materialen zijn, afhankelijk van het soort materiaal of de publicatiedatum, raadpleegbaar in het Ondernemerscentrum Brugge, VONK of een lokale openbare bibliotheek. Deze info vind je altijd terug in KennisWest.

Belangrijkste functionaliteiten van KennisWest

  • Je kan KennisWest als portaal gebruiken via KennisWest Vandaag, als catalogus met sterke zoekfunctionaliteit via KennisWest.be of als gepersonaliseerd portaal via Mijn KennisWest. Bij Mijn KennisWest kan je zelf je portaal inrichten op basis van je selectie van regio’s of gemeenten, Kennisdomeinen, Kennistools, Organisaties of Periodieken.
  • De kwartaalnieuwsbrief KennisWest-Info houdt je op de hoogte van het aanbod en de activiteiten van KennisWest.
  • Via dagelijkse of tweewekelijkse KennisWest Updates krijg je via mail een overzicht van nieuwe informatie over jouw thema's.
  • Interessante items kun je bijhouden in je favorietenlijst en opslaan in pdf- of Excel-formaat.

Zelf bijdragen?

Je kunt zelf actualiteit, documentatie of feiten signaleren of doorgeven. Zo kun je je organisatie of producten op KennisWest vindbaar maken. Dit geldt alleen voor informatie met een niet-commercieel doel.

Ga aan de slag

Benieuwd naar het aanbod op KennisWest.be? Surf naar www.kennisWest.be en ontdek wat de kennisbank te bieden heeft.

Nieuwsoverzicht