Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Communiceren in andere talen op de werkvloer

donderdag 27 oktober
Een app die vertaalt tussen 8 talen? Dat bestaat! FACT, First Aid Communication Tool, is hét hulpmiddel voor firma's waar veel anderstaligen aan het werk zijn. Je kan de app gratis downloaden én ook offline gebruiken.

Betere communicatie

‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer een stuk makkelijker wordt. De app vertaalt tussen acht talen. In heel wat sectoren zijn stilaan immers meer en meer anderstaligen (al dan niet vluchtelingen) actief. Ook voor seizoensarbeid kan de applicatie een grote hulp betekenen. FACT bevat naast vertalingen ook beeld- en audiomateriaal. Bij technische woorden is er een korte uitleg voorzien.

Schoonmaaksector

FACT was eerder al uitgewerkt voor de land- en tuinbouw en de metaalindustrie maar nu pakt het project ook uit met een luik dat specifiek voor de schoonmaaksector werd uitgewerkt. Zowel Vorm DC, VDAB als Makkie werkten hier actief aan mee. De tool werd al uitgebreid getest met anderstaligen. De reacties waren erg positief: het is een grote hulp bij communicatie tussen medewerkers en klanten. Ook analfabete cursisten vonden het een handig leerinstrument dankzij het gebruik van beelden en audio.

Ruim aanbod woorden

Het nieuwe schoonmaakluik bevat een 300-tal woorden die in 7 logische reeksen werden onderverdeeld: taken, ruimtes, materiaal, producten, soorten vuil, keuken en sanitair en interieur. Ook de metaalsector en de basiswoordenschat werden uitgebreid met heel wat nieuwe woorden.

Downloaden

FACT is gratis te downloaden via Play Store of App Store en bevat geen advertenties. De tool is offline bruikbaar.

Nieuwsoverzicht
tekening van mannetje met vraagteken

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina