Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Groepsaankoop groene stroom en gas

woensdag 26 oktober
Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De Provincie West-Vlaanderen organiseert voor het 12de jaar op rij een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend.

Voordeel

Je energiefactuur zorgt elk jaar voor hoge kosten. Het afgelopen jaar zijn deze kosten nog toegenomen. Ondanks de forse stijging van de energieprijzen kan je nog steeds je voordeel doen door een zo voordelig mogelijk energiecontract af te sluiten.

Veel werk? Toch niet. De Provincie doet er alles aan om een zo voordelig mogelijk contract voor 100% groene stroom en/of gas te bekomen. Jij hoeft je alleen in te schrijven via www.west-vlaanderen.be/besparen.

Hoe werkt het?

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat je verbruik maximum 50 000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas.

Op 24 februari 2023 krijg je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgt de Provincie voor een vlotte overstap. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen!

Begeleiding en inschrijvingen

De Provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via de website www.west-vlaanderen.be/besparen. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel 0800 18 711 (ma t/m vr: 8.30 tot 18u).

Heb je geen toegang tot internet? Dan helpt de gemeente je graag verder. Vanaf 13 december kan je op bepaalde dagen terecht in AC/DC. Een afspraak maken is niet nodig, breng wel je eindafrekening mee.

 • Loket sector Wonen en Omgeving, telkens van 16 tot 19 uur:
  • Dinsdag 13 december 2022
  • Dinsdag 24 januari 2023
  • Dinsdag 14 februari 2023
 • Dienstencentrum 't Scharnier, telkens van 14 tot 16 uur:
  • Donderdag 22 december 2022
  • Donderdag 26 januari 2023
  • Donderdag 16 februari 2023
Nieuwsoverzicht