Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Klimaatatelier op 29 november 2022

vrijdag 4 november
Onlangs kon je de klimaatenquête invullen. Dit kadert allemaal in de Grote Dorpsswitch om als gemeente klaar te zijn voor de toekomst. Heel wat inwoners deden dit. Tijdens het klimaatatelier werken we verder op de resultaten van deze enquête. Ook deze keer hopen we op heel wat nieuwe ideeën!

Klimaatplan

De verandering van klimaat, denk maar aan drogere zomers, nattere winters en meer hittegolven, zorgt voor heel wat uitdagingen, en zeker op lokaal niveau. Ook jij als inwoner hebt een aandeel in het beperken van deze klimaatverandering. We moeten anders omgaan met energie en oplossingen bedenken om met de wijzigingen om te gaan. 

Om mee deze uitdagingen aan te pakken, ondertekende Staden het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie. Een eerste stap is de opmaak van het Klimaatplan 2030. Daarbij betrekken we zo veel mogelijk inwoners. Enkel met de inzet van iedereen - inwoners, handelaars, bedrijven, landbouwers, verenigingen, experten en overheden - kunnen we de doelstellingen halen.

Jouw mening telt

Tot 15 juli kon je de klimaatenquête invullen en je mening geven over lokale klimaatacties. We ontvingen 162 ingevulde enquêtes wat een heel mooi aantal is! 

Klimaatatelier

Tijdens het klimaatatelier op dinsdag 29 november 2022 (Start om 19.30 uur in Het SWOK, Ooststraat 4A, Staden) werken we verder op de resultaten van de enquête en horen we graag jouw mening vanuit twee invalshoeken: 

  • Waar zie je concrete mogelijkheden voor acties?
  • Wat is nodig om samen ook effectief tot die acties over te gaan?

We combineren een kort informatief gedeelte met vooral veel aandacht voor jullie ideeën, suggesties, wensen en vragen. We verwachten niet dat je een expert bent in de materie, wel dat je met frisse energie samen out-of-the-box wil nadenken over hoe je wil wonen, leven en werken in Staden.

Overtuigd? Schrijf je dan nu in! 

Samen maken we het verschil! 

Nieuwsoverzicht
Kano aan AC/DC

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina