Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Publieke raadpleging Conceptnota Provinciaal Beleidsplan Ruimte West-Vlaanderen

vrijdag 2 september
West-Vlaanderen is een bloeiende provincie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel vragen en voorstellen zijn om de ruimte zo goed mogelijk in te richten. Kom daarom de Conceptnota inkijken in onder andere AC/DC en breng ons op de hoogte van jouw mening!

Ruimtevragen

Onze West-Vlaamse ruimte is beperkt en iedereen die in West-Vlaanderen woont, werkt of leeft wil die ruimte gebruiken. Als we al die ruimtevragen naast elkaar leggen, is West-Vlaanderen niet groot genoeg. We zullen de ruimte dus moeten delen met elkaar en op zoek gaan naar manieren om dit te vertalen in een ruimtelijk beleid.

Goedgekeurde Conceptnota

Op 17 maart 2022 heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen de Conceptnota voor het Beleidsplan Ruimte West-Vlaanderen goedgekeurd. De conceptnota is de eerste stap in de opmaak van het Beleidsplan Ruimte en het uitwerken van het ruimtelijk beleid voor onze provincie. De conceptnota vertelt voor welke ruimtelijke uitdagingen we staan als West-Vlaming, denk maar aan periodes van droogte, overvloedige neerslag, de vraag naar ruimte, het energievraagstuk…

Strategische visie

Daarom werd er in de Conceptnota een strategische visie opgemaakt, waarin de ambities voor West-Vlaanderen in 2040 geformuleerd worden. De strategische visie is opgebouwd uit vier ruimtelijke principes, met elk een eigen focus.

Iedereen kan de Conceptnota inkijken op het provinciehuis Boeverbos en bij de 64 gemeentehuizen in de provincie West-Vlaanderen. Wil je naar AC/DC komen, maak dan op voorhand je afspraak bij de sector Wonen en Omgeving: 051 72 80 01 of ruimte@staden.be. De Conceptnota kan je ook digitaal inkijken op www.west-vlaanderen.be/beleidsplanruimte.

Jouw mening telt

Vanaf maandag 5 september 2022 tot en met vrijdag 4 december 2022 kan je jouw bedenkingen, suggesties en opmerkingen meegeven op volgende manieren:

 • via het participatieplatform
 • per ruimte@west-vlaanderen.be
 • per brief aan de deputatie van de provincie West-Vlaanderen, Provinciehuis Boeverbos Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries (Brugge)
 • door afgifte tegen ontvangstbewijs op het Provinciehuis Boeverbos of in één van de 64 West-Vlaamse gemeentehuizen
 • door afgifte tegen ontvangstbewijs tijdens één van onze publieksmomenten, met infomarkt (doorlopend) en workshops:
  • 19 oktober 2022: Ondernemerscentrum Roeselare, Spanjestraat 141, 8800 Roeselare
  • 26 oktober 2022: Evenementenhal Depart Kortrijk, Nelson Mandelaplein 8, 8500 Kortrijk
  • 9 november 2022: Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold-III laan 41, 8200 Sint-Andries (Brugge)
  • 16 november 2022: Zaal Furnevent, Nijverheidsstraat 8, 863 Veurne

Meer info over de publieksmomenten met infomarkt en het inschrijvingsformulier voor de workshops kan je terugvinden op participatie.west-vlaanderen.be/beleidsplanruimte.

Blijf op de hoogte

Ben je benieuwd naar de volgende stappen in het verdere traject van het Beleidsplan Ruimte West-Vlaanderen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief via www.west-vlaanderen.be/beleidsplanruimte. Op die webpagina vind je ook altijd de meest actuele informatie over het proces van het Beleidsplan Ruimte West-Vlaanderen en de aankondiging van toekomstige inspraak- en participatie-initiatieven.

Nieuwsoverzicht
camagnebeeld Conceptnota Beleidsplan Ruimte West-Vlaanderen

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina