Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opgelet voor brandgevaar

donderdag 14 juli
Het is extreem droog. Daarmee vergroot ook de kans dat een vuurtje of roken in bosrijke gebieden zorgt voor problemen. Om natuurbranden te vermijden sluiten we onze openbare barbecues en vragen we om extra voorzichtig te zijn in natuurrijke omgevingen.

Geen vuur en niet roken in de natuur 

De natuur- en bosgebieden in Vlaanderen staan droog. Het risico op brand is groot. Elk bijkomend risico op brand in natuur- en bosgebieden moet vermeden worden. Daarom besliste het Agentschap voor Natuur en Bos om het maken van vuur en roken in bossen en natuurgebieden te verbieden. Het brandgevaar in bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is natuurlijk even groot. Daarom is het ook daar opletten geblazen!

Dit verbod geldt vanaf het moment dat het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt. In West-Vlaanderen is momenteel de kleurcode geel van kracht!

Openbare barbecues gesloten

De openbare barbecues in Staden staan in natuurrijke gebieden. Met het mooie weer en de zomervakantie zijn ze extra populair. Jammer genoeg is het risico op brand te groot. Daarom besloot het gemeentebestuur om de barbecues tijdelijk te sluiten tot het gevaar op brand geweken is.

Wat met jeugdkampen?

Voor in het openlucht koken op vuur of het organiseren van een kampvuur tijdens jeugdkampen wordt een uitzondering voorzien in het veiligheidsbesluit. De afspraken die momenteel belangrijk zijn voor de jeugdkampen vind je op de website van het Agentschap voor Natuur en Bos. 

Nieuwsoverzicht