Naar de top van de pagina
Gemeente staden

123 kilometers aan 'De Grote VIJF'-route

dinsdag 12 juli
'De Grote VIJF'-route is een lusvormige wandelroute van 123 kilometer en loopt over de gemeenten Houthulst, Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Staden en Zonnebeke. In het hart van West-Vlaanderen is het wandelplezier nooit veraf.

Onverhard naar unieke plaatsen

'De Grote VIJF'-route loopt grotendeels over onverharde paden. Ze brengt je op unieke plaatsen, ver weg van alle drukte. Stevige wandelschoenen zijn bijgevolg een must.

Je kunt makkelijk zien in welke gemeente je je bevindt aan de kleur van het traject. Bij het overschrijden van de gemeentegrens verandert de kleur. Handig als je wil weten waar je eventueel een overnachting kan boeken of waar je iets kan nuttigen om de innerlijke mens te sterken. Je scant dan de QR-code van dezelfde kleur en je krijgt een overzicht van alle mogelijke logementen en horecazaken in de  gemeente.

De startplaats

Er is geen specifieke startplaats voorzien. Je stapt in op de route waar je wil. Je kunt voor de volledige 123 kilometers gaan, maar je kunt ook afzonderlijke stukken bewandelen.

De bewegwijzering

De wandelroute is gemarkeerd met blauw en wit gestreepte aanduiding. Hetzelfde principe als bij de GR-routes door Vlaanderen, alleen is de markering in blauw-wit en niet in het gekende rood-wit. Je kunt de route zowel in wijzerzin, als in tegenwijzerzin bewandelen.

Haal je gedrukte plan nu af

Geef je de voorkeur aan een gedrukt plan om eropuit te zijn? Geen probleem, ga langs bij één van toeristische diensten van de gemeenten Houthulst, Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Staden en Zonnebeke om je plan te bemachtigen. In Staden kan je terecht in het AC/DC, Ieperstraat 109, of in de bibliotheek, Ooststraat 2. Je betaalt 5 euro voor een exemplaar. 

Nieuwsoverzicht
Wandelaars tijdens De Grote Vijf-wandeling

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina