Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Schrijf je in voor de testkaravaan!

vrijdag 3 juni
Ook in 2022 organiseert het provinciebestuur West-Vlaanderen de campagne 'de testkaravaan komt naar jouw gemeente!'. Gedurende twee weken kunnen inwoners van onder andere Staden een fiets uitproberen. Inschrijven kan van 7 juni tot 3 juli. Het testen zelf vindt plaats in oktober.

Waarom meer fietsen?

De fiets wint aan populariteit. Niet alleen door corona, maar ook de dure benzine- en dieselprijzen zorgen dat meer en meer mensen met hun fiets naar het werk gaan. Ben je benieuwd of een elektrische fiets ook iets voor jou is? Je krijgt binnenkort de mogelijkheid om dit uit te testen. Schrijf je in voor de testkaravaan en ontdek het! 

Aanbod

De testkaravaan bestaat uit verschillende kwaliteitsfietsen:

 • 20 elektrische fietsen
 • 15 speedpedelecs
 • 5 elektrische bakfietsen

Zo werkt het

 1. Ben je inwoner van Staden en heb je interesse? Wees er snel bij want op is op: schrijf je tussen 7 juni en 3 juli 2022 in via www.testkaravaan.be.
 2. De testkaravaan verblijft in Staden van 6 tot 28 oktober 2022. Er zijn twee testperiodes, opgedeeld in 6-17 en 17-28 oktober. In totaal kunnen 80 mensen testen. 
 3. Haal je fiets af op het afgesproken moment, samen met je identiteitskaart. De fietsleverancier geeft bij levering van de fietsen een woordje uitleg over het gebruik van de fiets.
 4. Test je fiets gedurende de testperiode.
 5. Breng je fiets terug op het afgesproken moment.

Wat na het testen?

Ben je na het testen overtuigd van de meerwaarde van je testfiets? Ga dan zeker langs bij de fietshandelaar in je buurt en vertrouw op zijn/haar advies. In Staden kan je terecht bij de volgende fietszaken:

 • All-terrainsport - Roeselarestraat 73, Oostnieuwkerke
 • Devos Cycling - Grote Veldstraat 154, Staden
 • Vandeportaele & Taillieu - Diksmuidestraat 58, Staden
 • Rijwielen Martin Tillo - Ommegang Zuid 1, Westrozebeke

Meer info

Heb je nog vragen over deze actie? Neem contact op met het provinciebestuur West-Vlaanderen via 050 40 34 37 of gemeenten@testkaravaan.be.

Nieuwsoverzicht
testfietsen op een rij

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.