Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

1000-soortendag in Staden en Hooglede

dinsdag 7 juni
In het weekend van 11 en 12 juni 2022 zoeken we 1000 soorten planten en dieren op het grondgebied van Hooglede en Staden. Op die manier wordt de natuurvariatie in deze 2 gemeenten op kaart gezet.

Doel

Deze grootschalige inventarisatie met experts van heinde en ver levert een mooie momentopname op van hoe het gesteld is met de biodiversiteit in deze twee gemeenten. Met deze actie wil Stadlandschap West-Vlaamse Hart ook sensibiliseren rond het belang van een grote verscheidenheid aan dieren, planten, leefgebieden… 
Dit is de 6de editie van de 1000-soortendag in het West-Vlaamse hart. De organiserende partners in 2022 zijn gemeente Hooglede, gemeente Staden, Natuurpunt Mandelstreke, Natuurpunt Kern Groot-Staden; provincie West-Vlaanderen en Stadlandschap West-Vlaamse hart. 

Wat is er te doen?

Alle info en activiteiten rond de 1000-soortendag kan je hier nalezen:
 
 
Nieuwsoverzicht

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.