Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De zomer komt eraan: spring zuinig om met water!

maandag 9 mei
De voorbije weken heeft het niet of nauwelijks geregend. De natuur snakt naar een flinke regenbui. Tegelijkertijd hopen we met z’n allen op een zonnige zomer, waarbij water de nodige verfrissing brengt. Met deze tips slaag je erin om in droge periodes (nog) zuiniger om te springen met drinkwater.

Hoe doe je dit?

Douche

Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een bad. Een bad laten vollopen vraagt vlug 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen. En met zuinige sproeikoppen, zelfs 5 keer.

Grond in je tuin

De grond in je tuin opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breek je de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. En dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen.

Bloemen en planten

Sproei de tuin alleen als het langdurig droog is. Liever 1 keer per week een kwartier, dan elke dag 5 minuten: de planten zullen dieper wortelen en minder gevoelig worden voor de droogte. Je tuin sproeien kan uiteraard ook perfect met opgevangen regenwater. Begiet jouw bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Het water verdampt dan minder snel. Bovendien voorkom je beschadiging van de planten, want waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en jouw planten verschroeien. 

Gazon

Besproei je gazon niet. Het gras zal zich na een periode van droogte spontaan herstellen.

Auto

Was jouw auto met regenwater of sla gewoon een keertje over.

's Nachts

Laat 's nachts de kraan dicht. Geef watertorens en reservoirs de kans om zich opnieuw te vullen. Zo heb je de volgende ochtend steeds opnieuw heerlijk fris kraanwater.

Ontdek nog meer tips

Meer tips om water te besparen kan je lezen op https://www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/weetjes-en-tips/water-besparen.

Nieuwsoverzicht
planten krijgen water met gieter

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina