Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Bepaal mee de lokale mobiliteitsvisie

maandag 2 mei
Staden gaf vorige maand het startschot voor de campagne De Grote Dorpsswitch, een toekomstvisie met de focus op 2040. Tijdens verschillende inspraakmomenten gaat Staden op zoek naar antwoorden voor enkele uitdagingen. Op 17 mei gaat het gemeentebestuur dieper in op de lokale mobiliteitsvisie.

De Grote Dorpsswitch legt basis voor de toekomst

De wereld verandert razendsnel en ook gemeentebesturen staan voor een aantal grote uitdagingen. Uitdagingen waarop Staden nu al, samen met jou, een antwoord wil zoeken. Zo wil ze een goede basis leggen om de komende jaren deze uitdagingen te beantwoorden. Alle info kan je vinden op www.degrotedorpsswitch.be.

Bepaal mee het mobiliteitsplan van de toekomst

De voorbije maanden maakte het gemeentebestuur werk van een lokale mobiliteitsvisie. Die visie gaat dieper in op de thema’s parkeerbeleid, zwaar verkeer, fietsbeleid, trage wegen en lokale wegen. Met in het achterhoofd steeds dezelfde ambities: levenskwaliteit, duurzaamheid en een optimale invulling van de unieke dorpskernen. Samen met de inwoners zet de gemeente Staden zo een volgende stap richting een veilige, duurzame en leefbare toekomst voor haar inwoners en de volgende generaties. En dat allemaal onder de noemer: De Grote Dorpsswitch.

Publieke raadpleging

Nog tot en met dinsdag 7 juni kan je de visienota inkijken: 

  • via www.degrotedorpsswitch.be
  • in het AC/DC (Ieperstraat 109)
  • in de bibliotheek (Ooststraat 2)
  • in het woonzorgcentrum De Oever (Meulebroekenlaan 11)
  • in de gemeenteschool OKIDO (Vijfwegenstraat 19) 

Reageren kan tijdens die periode per post gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Ieperstraat 109 in Staden, door afgifte in het AC/DC of per mail via ruimte@staden.be.

Nieuwsoverzicht
logo de Grote Dorpsswitch

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.