Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op zoek naar nieuwe locaties voor bedrijventerreinen

vrijdag 29 april
De provincie West-Vlaanderen maakt in samenwerking met de gemeenten van de economische subregio Roeselare een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) op om nieuwe locaties voor bedrijventerreinen in deze subregio te vinden. Dat plan gaat nu in publieke raadpleging.

Startnota met mogelijke locaties

De provincie West-Vlaanderen gaat op zoek naar nieuwe locaties voor bedrijventerreinen in onze subregio (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Moorslede, Roeselare, Staden en Wevelgem). Daartoe maakt ze een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan op. In de startnota, de eerste stap in het planproces, zijn er verschillende mogelijke locaties aangeduid waar bedrijvigheid een plek kan krijgen.

Publieke raadpleging

De startnota wordt nu voorgelegd tijdens een periode van publieke raadpleging die loopt van maandag 2 mei tot en met vrijdag 1 juli. Je kan de nota raadplegen op de website van de provincie West-Vlaanderen of in het AC/DC, Ieperstraat 109, tijdens de openingsuren.

Meer info of reageren

Iedereen kan ideeën meegeven over de locaties of andere opmerkingen indienen. De provincie organiseert infomomenten in Roeselare, Staden, Izegem, Ardooie en Ledegem. Iedereen is welkom om de plannen in te kijken, vragen te stellen of een reactie in te dienen:

Alle (praktische) info over het PRUP en de infomomenten is te vinden op de website www.west-vlaanderen.be/bedrijvenzonesRoeselare.
 
OFFICIEEL BERICHT

Provincie West-Vlaanderen - Aankondiging publieke raadpleging over de startnota van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Bedrijvigheid economische subregio Roeselare (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Moorslede, Roeselare, Staden en Wevelgem).

De deputatie van West-Vlaanderen heeft op 14/04/2022 de start- en procesnota van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Bedrijvigheid economische subregio Roeselare (Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Moorslede, Roeselare en Staden) goedgekeurd.

De startnota wordt nu onderworpen aan een publieke raadpleging waarin de mening van de bevolking gevraagd wordt. De publieke raadpleging loopt van 02/05/2022 tot en met 01/07/2022.

Het PRUP Bedrijvigheid economische subregio Roeselare is raadpleegbaar op www.west-vlaanderen.be/bedrijvenzonesRoeselare en ligt ter inzage op het provinciehuis Boeverbos, dienst Ruimtelijke Planning – lokaal 3.01, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries. Het plan ligt tevens ter inzage op het stad/gemeentehuis van de gemeenten uit de subregio Roeselare.

Je mening, ideeën of opmerkingen geven op de voorgestelde denkpistes in de startnota kan via het digitaal inspraakformulier op www.west-vlaanderen.be/bedrijvenzonesRoeselare, via e-mail aan ruimtelijkeplanning@west-vlaanderen.be, per brief of tegen afgifte bij Dienst Ruimtelijke Planning Provincie West-Vlaanderen, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries en bij de dienst ruimtelijke ordening van de gemeenten uit de subregio Roeselare.

Er wordt een webinar georganiseerd op 4/05/2022 om 19u en verschillende infomarkten waarop vertegenwoordigers van de provincie aanwezig zullen zijn: op 10/05/2022 tussen 16u en 20u in Sint-Amandskerk, De Coninckplein, 8800 Roeselare; op 11/05/2022 tussen 16u en 20u in Dienstencentrum AC/DC, Ieperstraat 109, 8840 Staden; op 12/05/2022 tussen 16u en 20u in Kasteel Wallemote, Kokelarestraat 85, 8870 Izegem; op 19/05/2022 tussen 16u en 20u in Grote zaal, cc ’t Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, 8850 Ardooie en op 31/05/2022 tussen 16u en 20u in Raadzaal gemeentehuis Ledegem, Rollegemstraat 132, 8880 Ledegem. Om iedereen zo goed en vlot als mogelijk te helpen vragen we om in te schrijven voor dit moment.

Namens de deputatie: G. Anthierens (de provinciegriffier) – C. Decaluwé (de provinciegouverneur-voorzitter


Nieuwsoverzicht
Binnenkant fabrieksgebouw

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Deel deze pagina

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.