Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De 10.000-stappenclash: stap Staden mee naar de overwinning!

woensdag 27 april
In mei neemt Staden opnieuw mee aan de 10.000-stappenclash. De gemeente gaat de strijd aan tegen meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden. Het doel: samen met onze inwoners zoveel mogelijk stappen zetten en registeren. Stap jij onze gemeente mee naar de overwinning?

Waarom bewegen?

Al stappend bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Je hebt één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Hoe meer stappen je zet, hoe meer je geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost. Want meer bewegen hoef je niet alleen te doen. Kortom: elke stap telt! 

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in onze buurten. Heb je de stappensignalisaties al gezien? We maken de boodschap ‘Elke stap telt!’ zichtbaar in het straatbeeld. Straatsignalisaties laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Elke stap telt! We krijgen subtiele duwtjes in de rug.

Zo engageert Staden zich om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Elke stap telt voor Staden!

Samen bewegen

Bewegen in groep is zoveel leuker! Daarom organiseren we in de maand mei enkele gratis beweegsessies om samen onze stappen te halen.

  • Zumba: 5 mei
  • Stepaerobic: 12 mei
  • Pound: 19  mei

Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk! Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier.

Stap je Staden mee naar de overwinning?

  • Registreer je gratis op de groep Staden.
  • Geef elke dag je stappen in. Doe dat via de website of app van 10.000 stappen.

Veel stapplezier!

Nieuwsoverzicht
campagnebeeld: pijl

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina

Maak je afspraak bij dienst Leven

Sluiten

Moet je bij dienst Leven zijn en wil je vlot geholpen worden? Maak een afspraak online of telefonisch via 051 70 82 02. Kom je zonder afspraak? Hou er rekening mee dat je misschien even moet wachten tot er een vrij moment is. Is er geen plaats meer vrij, kijken we samen om een nieuwe afspraak in te plannen.