Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Breng je buurt in beweging, elke stap telt! 

donderdag 18 november
Met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ zetten 218 Vlaamse steden en gemeenten stap voor stap in op beweegvriendelijke buurten. Ook Staden! De komende dagen ontdek je op verschillende plaatsen in onze gemeente straatbordjes die je aansporen om je beste beentje voor te zetten.

10.000 stappen per dag

De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’, in samenwerking met Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s, wil ons aanzetten om meer stappen te zetten. Om de trap te nemen, in plaats van de lift. Om de auto iets verder te parkeren en te voet naar de winkel te gaan. Het zit hem in de kleine alledaagse gewoontes. 

Met straatbordjes verspreid over de gemeente, tonen we dat net die kleine afstanden tussen nuttige locaties extra stappen opleveren. Wist je bijvoorbeeld dat de Vijfwegenstraat in Westrozebeke 500 stappen lang is? 20 keer op en af en je hebt je dagelijkse doel bereikt. Mooi toch! Nu is het aan jou... Kom je een bordje tegen? Ga de uitdaging aan en zet je beste beentje voor.

Meer info over deze campagne vind je op 10000stappen.be.

Nieuwsoverzicht