Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Wekelijkse markt verhuist naar Marktplaats

donderdag 18 november
Vanaf donderdag 18 november strijkt de wekelijkse markt neer op de Marktplaats. Nu staan ze niet alleen meer centraal in de gemeente, maar dichtbij vind je meteen ook heel wat interessante handelaars en horeca.

Op vraag van marktkramers

Wekelijks op donderdag strijkt de openbare markt neer in het centrum van Staden. Tot voor kort was dat op het Guido Gezelleplein, maar daar komt nu verandering in. De marktkramers waren vragende partij voor een verhuis. In een brief aan het gemeentebestuur gaven ze aan dat het marktgebeuren wat verstopt zit achter de kerk van Staden en zo aan populariteit verliest. Het gemeentebestuur ging mee op zoek naar een oplossing.

Eén winkel- en horecagebeuren op de markt

Na overleg met de marktkramers en handelaars uit de buurt stelde het college van burgemeester en schepenen op de voorbije gemeenteraadszitting een verhuis voor naar de Marktplaats (andere kant van de kerk). Nu staan ze niet alleen meer centraal in de gemeente, maar dichtbij vind je meteen ook heel wat interessante handelaars en horeca. Ideaal om de donderdagse inkopen af te wisselen met een babbel bij een verfrissing of opwarmertje!

Nieuwsoverzicht