Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken centrum Staden - update 12

woensdag 4 mei
We informeren je over de planning voor de komende weken van de werken in centrum Staden. Vooral vanaf 17 mei zullen er wijzigingen zijn met nieuwe verkeersmaatregelen tot gevolg.

Fase 5: Statiestraat en Marktplaats tot aan Ieperstraat

De komende twee weken werken we de vijfde fase van de werken af. Deze fase omvat Statiestraat en Marktplaats tot aan Ieperstraat. Volgens de planning van de aannemer wordt er geasfalteerd op woensdag 11 en vrijdag 13 mei 2016. Het verkeer Roeselare-Diksmuide zal na deze werken opnieuw normaal kunnen verlopen en ook de Kapelleriestraat wordt terug opengesteld.

Ieperstraat tussen Marktplaats en Vredestraat

Vanaf dinsdag 17 mei 2016, na het Pinksterweekend, start de volgende fase: Ieperstraat tussen Marktplaats en Vredestraat.De duur van deze fase is voorzien tot het zomerverlof. Zoals steeds is elke planning sterk afhankelijk van weersomstandigheden. Naar aanleiding van deze nieuwe fase worden nieuwe verkeersmaatregelen toegepast: 

  • Ieperstraat: volledig afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf Marktplaats tot Vredestraat. Het kruispunt met de Vredestraat wordt in deze fase nog niet opgebroken. 
  • Voor het plaatselijk verkeer wordt in de Ieperstraat het éénrichtingsverkeer opgegeven en een parkeerverbod ingesteld.
  • De toegang tot de Marktplaats (parking) wordt afgesloten aan kant Ieperstraat. Er kan op- en afgereden worden via de zijde van de kerk. Een aantal parkeerplaatsen wordt ingenomen voor werfzone.
  • Het éénrichtingsverkeer in de Hospitaalstraat en Stampkotstraat blijft ingesteld.

Naast deze verkeersmaatregelen worden ook volgende wegomleggingen ingesteld

  • Diksmuide naar Roeselare: via Kapelleriestraat > Hospitaalstraat > Ieperstraat > Vredestraat
  • Houthulst naar Roeselare: via Hospitaalstraat > Ieperstraat > Vredestraat
  • Roeselare naar Ieper: Marktplaats > Statiestraat > Kapelleriestraat > Hospitaalstraat > Ieperstraat
  • Diksmuide naar Ieper: Statiestraat > Kapelleriestraat > Hospitaalstraat > Ieperstraat.

De Lijn zal een aangepaste route volgen en informeert je hierover door het uithangen van informatie aan hun haltes. Er is enkel nog een tijdelijke halte voorzien in Vredestraat. 

Handelaars

De handelsroutes die de bereikbaarheid van de handelaars tijdens de werken aangeven, worden aangepast naar de nieuwe wegomlegging. Volg de aangegeven routes en zo kom je bij onze lokale handelaars. 

Bewoners in de werfzone

Aan de bewoners in de werfzone vragen we om: 

  • Alle huisvuil vanaf maandag 23 mei 2016 naar het ophaalpunt aan de Kerk of aan het kruispunt Ieperstraat met Vredestraat te brengen.
  • Je wagen vanaf dinsdag 17 mei 2016 buiten de werfzone te parkeren. Je kan hiervoor gebruik maken van omliggende openbare parkeerplaatsen zoals omgeving kerk en Stationsgebouw.

Info

Voor informatie kan je nog steeds terecht bij Aquafin: surf naar www.aquafin.be en selecteer 'Uw gemeente'. Wil je op de hoogte blijven van de werken in onze gemeente? Schrijf je dan in via deze link op onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. 

 

 

Nieuwsoverzicht
Beeld werfzone fase 5

Openingsuren & contact

Wonen & Omgeving

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 01
Fax fax
051 70 42 86
e-mail

Lees meer artikels over

Deel deze pagina