Naar de top van de pagina
Gemeente staden

Label 'Hartveilige gemeente' voor Staden

donderdag 20 april
Onze gemeente ontving een nieuw label 'Hartveilige gemeente' van Rode Kruis Vlaanderen: periode 2023-2025. Hiermee verlengt ze deze titel. De gemeente leverde hiervoor inspanningen met onder andere het plaatsen van AED-toestellen en het aanbieden van opleidingen.

Terug in de tijd

In 2014 plaatste de gemeente het eerste AED toestel (Automatische Externe Defibrillator). Ondertussen staan die toestellen in iedere woonkern. Het doel is om de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand op ons grondgebied aanzienlijk te verhogen. 

EHBO-opleidingen

Inwoners krijgen ook jaarlijks de mogelijkheid om een gratis EHBO-cursus te volgen. Door deze acties, ontving Staden in 2016 voor de eerste keer het label van Hartveilige gemeente. We zijn dan ook trots dat door onze blijvende inspanningen, we nu al tot 2025 dit label mogen dragen! Het officiële bord van ‘hartveilige gemeente’ kan je zien aan de ingang van het AC/DC
in Staden. 

Nieuwe opleidingen

Geïnteresseerden kunnen vanaf 1 september 2023 terug deelnemen aan een gratis
lessenreeks EHBO. De cursus gaat door om 18.45 uur in het SWOK, Ooststraat 4a in Staden,
in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen. Met vragen of om in te schrijven kan je
mailen naar vorming@moorslede-staden.rodekruis.be. 

Rode Kruis

Het Rode Kruis verkoopt dit jaar tussen 20 april en 4 mei 2023 pleisters in plaats van de vertrouwde stickers. Je kan de pleisters gewoon kopen bij Rode Kruisvrijwilligers aan kruispunten over heel Vlaanderen, bij lokale handelaars, supermarkten en via www.rodekruis.be/pleister. Met jouw bijdrage steun je rechtstreeks je lokale Rode Kruisafdeling. Je koopt ze aan voor 10 euro.

Nieuwsoverzicht
label 'Hartveilige gemeente'

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
Ieperstraat 1098840 Staden
Tel. tel.
051 70 82 04
e-mail

Deel deze pagina