Naar de top van de pagina
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wandel langs groene projecten

dinsdag 12 oktober
Na het succes van de eerdere edities, verhuist 'Wandelen langs groene projecten' van Westrozebeke naar Oostnieuwkerke. Ook nu weer blijft de succesformule dezelfde: langs een wandeling van 8,8 kilometer maak je kennis met plekjes die letterlijk en figuurlijk groen kleuren.

Staden als duurzame gemeente

In de Week van de Duurzame Gemeente in 2020 ondertekende gemeente Staden een duurzaamheidscharter. Met 10 speerpunten wil het gemeentebestuur het (leef)milieu een handje helpen. En dat is duidelijk te merken in het straatbeeld. Tal van projecten kleuren het straatbeeld letterlijk en figuurlijk groen. En die willen we je graag zelf laten ontdekken. Daarom stippelde het gemeentebestuur tijdens de Week van het Bos een wandeling 'Wandelen langs groene projecten' uit. Op elke stopplaats krijg je het achterliggende verhaal met een eenvoudige scan van de QR-code.

Een tocht door het groen

De wandeltocht van 8,8 kilometer neemt je mee langs 20 groene projecten in en rond het centrum van Oostnieuwkerke, van het nieuwe bijna-energieneutrale ontmoetingscentrum tot het Moerasbos. Je hoeft op de verschillende stopplaatsen enkel de QR-code in te scannen met je smartphone. Vervolgens krijg je meteen het volledige verhaal achter de locatie mee. En voor wie het al graag wat uitdagender heeft, is er ook een bottenzone. Dit drassige wandelpad is niet toegankelijk voor de rolwagen, maar vormen de ideale uitdaging voor wie niet bang is voor wat modder. Gelukkig hebben we een alternatieve route voorzien voor wie met de rol- of kinderwagen op pad gaat. Zo kan iedereen, jong en oud, op pad voor een wandeling in het groen. Starten doe je aan de kerk in Oostnieuwkerke. Veel wandelplezier!

Meer info

Wil je je verder verdiepen in Staden als duurzame gemeente? Neem dan een kijkje op www.staden.be/duurzaamheid


Wandelroute in kaart

Druk op de vier haakjes rechtsboven om de wandelroute te tonen op volledig scherm.

Nieuwsoverzicht